Ontslag nemen
Vorige

1 van 98

Volgende
Volgend artikel:

6 redenen waarom iemand ontslag neemt

8 voornaamste redenen om van job te veranderen

Bijna een op vijf (18%) van de werknemers is momenteel actief op zoek naar een nieuwe werkgever. Dat blijkt uit de eerste Jobat Employment Monitor, een permanente arbeidsmarktstudie van Jobat en Synovate bij een representatief staal van 500 Belgische bedrijven en meer dan 2.000 werknemers.
#

De top 8

Te weinig toekomstperspectief, de werksfeer en ontevredenheid over de jobinhoud en het loon zjin de belangrijkste redenen om van job te veranderen.

Redenen om van job te veranderen – werknemers op basis van sollicitatie intentie


Bron: Jobat Employment Monitor i.s.m. Synovate

Redenen op basis van leeftijd

Voor 45-plussers zijn werkzekerheid en werksfeer belangrijke motivaties om op zoek te gaan naar ander werk. Jongeren (18-34 jaar) laten zich eerder leiden door carrièreperpectieven en het salarispakket. Dertigers, die vaak middenin de kleine kinderen zitten, hebben meer oog voor de balans werk-privé.

Dat veertigers en vijftigers werkzekerheid belangrijk vinden, kan verklaard worden door hun beperkte mobiliteit op de arbeidsmarkt. Ze veranderen zelden spontaan van werk. Bovendien zijn de lonen in België sterk afhankelijk van de anciënniteit.

Redenen om van job te veranderen – werknemers op basis van leeftijdBron: Jobat Employment Monitor i.s.m. Synovate

Uit de Jobat Employment Monitor blijkt ook dat vooral 20’ers en 30’ers mobiel zijn op de arbeidsmarkt. Eens voorbij de 40 jaar stabiliseert het aantal werkgevers die een Belgische werknemer tijdens zijn loopbaan heeft.

(mw)

9 november 2017

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook