Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 858

Volgende
Volgend artikel:

Werken als thuisverpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis: “Niets zo mooi als mensen in hun eigen omgeving en op hun voorwaarden verzorgen”

Deze financiële job is veruit de meest gevraagde

accountant
Mocht u nog niet overtuigd zijn dat accountants druk gevraagd zijn op de arbeidsmarkt? Weet dan dat meer dan de helft van de vacatures voor financiële functies voor accounting is. Daarmee staat de accountant op eenzame hoogte inzake de gevraagde profielen.

Accounting en controlling zijn de meest gevraagde financiële functies. Dat blijkt uit het overzicht van de financiële vacatures op Jobat, gepubliceerd in de voorbije twaalf maanden. Het percentage is telkens een aandeel van de betreffende job binnen het totaal aantal vacatures voor financiële functies.

Jobat app: de nieuwste jobs steeds binnen handbereik

Met kop en schouders

Ook administratie en dossierbeheer staan hoog op de lijst van gevraagde functies. Maar de accountant steekt er dus met kop en schouders bovenuit. Dit jaar is bijna 54% van alle financiële vacatures voor accounting, vorig jaar was dat nog iets minder dan de helft. Accountant is dan ook een vaste waarde in de top 10 van knelpuntberoepen in Vlaanderen.

Ook de controller en de dossierbeheerder gaan er op een jaar tijd op vooruit in vergelijking met de andere financiële functies. Op hun beurt vallen administratie en de commercieel medewerker wat terug, ook al blijven ze goed vertegenwoordigd in de lijst waar we ook heel wat gespecialiseerde functies terugvinden.

CHECK: Hoeveel verdien je als accountant?
Job-alert: jobs op maat in je mail. 3 kliks en klaar

(William Visterin) - Jobat 2023

11 oktober 2023

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook