Van werkverslaving raak je nooit helemaal af
Het is nooit te laat om een workaholic op de juiste rails te zetten.
De volgende tips kunnen je helpen om van die vervelende internetverslaving af te geraken …
1. Schakel meldingen van nieuwe e-mails uit. Deze leiden je alleen maar af van datgene waar je oorspronkelijk mee bezig was.
2. Maak er geen gewoonte van om voortdurend je e-mails te checken, maar behandel ze op specifieke tijdstippen van de dag. Zo kan je eventueel mailmomenten inlassen in de ochtend en in de late namiddag.
3. Probeer zo weinig mogelijk je werk mee naar huis te nemen. Dat kan natuurlijk niet altijd, maar probeer het 'nog even thuis werken' toch te reduceren door bijvoorbeeld maar één keer 's avonds je mails te checken.
4. Vermijd in de mate van het mogelijke het bekijken van je nieuwe e-mailberichten op je telefoon. Voor je het weet, ben je weer uren verder en heb je bijna niets gedaan gekregen. Gun jezelf, alsook je hersenen, af en toe wat rust!
5. Je kan opteren om steeds een out-of-office in te stellen, wanneer je 's avonds stopt met werken. Zo kan je de druk even van je schouders halen en laat je iedereen weten dat je je mails pas de volgende ochtend zult doornemen.
6. Vraag jezelf af of het soms niet gewoon handiger is om even te bellen. Je krijgt meer gezegd aan de telefoon en kan jezelf een hele hoop heen-en-weerberichten besparen.
7. Vakantie is vakantie, punt. Een smartphone of laptop horen niet thuis aan het zwembad, dus hou ze gewoon thuis en probeer van je welverdiende vakantie te genieten.
(nm) – Bron: Psychologies Magazine
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Het is nooit te laat om een workaholic op de juiste rails te zetten.
Ben jij een e-mailverslaafde? Welke excuses gebruik jij? Jobat zet de 5 excuses van een e-mailverslaafde op een rij.
Verlies jij 's ochtends ook zoveel tijd op het werk door een overload aan e-mails? Dankzij de volgende 9 tips zeg je vaarwel tegen die mailstress!
In minder dan een seconde tijd kan een hacker een wachtwoord van zeven tekens kraken. Met ‘1234567’, 'password’ en ‘1111111’ maak je dus geen schijn van kans...
Bij drie kwart van de hoogopgeleiden wordt er heel wat gegrapt op het werk, stelde Jobat vast in een enquête. Maar je gelukkig voelen tijdens de werkuren valt niet altijd mee. Jobat helpt je graag een handje. Deze tips helpen je om daar wat aan te doen.
Werkzekerheid is voor de volgende decennia gegarandeerd bij Sadaci, de molybdeenverwerker in de Gentse haven.
Cruciale sectoren zijn voor hun groei afhankelijk van werknemers met expertise in wetenschap, technologie en engineering...
Een kwart van de bedrijven wil eind 2021 meer mensen in dienst hebben dan vandaag. Maar de krapte op de arbeidsmarkt speelt nog steeds parten...
De goede voornemens voor 2020 kleuren opvallend groen bij werknemers en werkgevers. De meerderheid neemt zich voor op het werk bij te dragen aan de strijd tegen de klimaatverandering.