Sociale media
Vorige

1 van 179

Volgende
Volgend artikel:

Waarom geven mensen hun ontslag via TikTok?

6 ontslagen door Twitter en Facebook flaters

Wij hebben Yves Leterme die af en toe de bal misslaat op Twitter. Maar buiten enkele (te) smeuïge krantenkoppen, had dit geen gevolgen. Toch zijn er ook mensen die ontslagen werden na zulke misstappen, de ene al meer terecht dan de andere.
#

1. Weinergate

Onze eigen premier is niet de enige politicus die flatert op Twitter. De VS heeft Weinergate: het Democratisch Congreslid Anthony Weiner had een compromitterende foto van zichzelf in onderbroek getweet naar al zijn volgers. Het was zijn bedoeling een privébericht naar één iemand te sturen. Zelfs zijn partijgenoot president Obama kwam er zich persoonlijk mee moeien en vroeg zijn ontslag. Wat Weiner ook deed, op een persconferentie onder luid gejoel.

Weinergate tweet Anthony Weiner

2. Pizzamannen knoeien met eten

Twee werknemers van een pizzatent staken wormpjes en andere viezigheden in pizza’s die ze klaarmaakten. Ze filmden dat, en zetten de video op YouTube. Niet echt een wonder dat ze hun ontslag kregen.

3. Leerkracht die graag Guinness drinkt

Leerkracht Ashley Payne moest ontslag nemen na enkele foto’s en status updates op Facebook. Al bij al waren het redelijk onschuldige posts van deze leerkracht op een middelbare school in Georgia: een foto van als ze bier dronk en een post met een vloek in. Payne was op verlof in Europa en wou haar Facebook vrienden – waaronder enkele collega’s - laten meegenieten van haar bezoek aan de Guinness brouwerij en een lokale pub in Dublin. Voor de directrice van de school was dit genoeg om haar ontslag te eisen.

Ashley Payne tweet Guinness

4. Bijna werknemer van Cisco

De 22-jarige Connor Riley kreeg een jobaanbod van Cisco. Het eerste wat ze deed was een tweet sturen met dit goede nieuws. Alleen schreef ze dat ze goed zou gaan verdienen, maar wel een hatelijke job moest gaan doen. Riley verloor haar werk, nog voor ze begonnen was.

Connor Riley tweet Cisco

5. Reclameman ontslagen door Chrysler

Op de @ChryslerAutos Twitter account verscheen een rare tweet. Eerst beweerde Chrysler nog dat de account gehackt was, maar later moesten ze toegeven dat de tweet van het reclamebureau kwam dat hun Twitter account beheerde. Chrysler kon er niet mee lachen, en het kostte de job van deze reclameman.

Chrysler tweet Detroit

6. Intussen ex-woordvoerder van Aflac

Gilbert Gottfried was comedian én woordvoerder van Aflac. Geen gelukkige combinatie zo bleek. Een mop over de Japanse tsunami kostte hem zijn job als woordvoerder.

Gilbert Gottfried tweet Aflac

(mr) – Bron: Mashable.com 

29 juni 2011
Anderen bekeken ook