Jaarlijkse vakantie
Vorige

1 van 210

Volgende
Volgend artikel:

1 op de 4 werknemers verzuipt na vakantie in het werk

5 tips om niet te moeten werken in de kerstvakantie

niet werken met kerst
Hoe negeer je het werk in een welverdiend verlof? Met onze tips denk je alleen nog aan feestmaaltijden en geschenken in de kerstvakantie.

1. Timing is alles

Tijdens de eindejaarsperiode draaien veel bedrijven op een lager pitje, vaak nemen ook hun klanten dan vakantie. Het moment is daarom ideaal om ongegeneerd te relaxen. Spreek goed af met collega’s en medewerkers en zorg voor een duidelijke planning waarbij met ieders wensen zoveel mogelijk rekening wordt gehouden.

Lees: Kan je baas je verplichten het werk van een collega met vakantie erbij te nemen?

2. Maak er geen geheim van

Laat ruim op voorhand aan je collega’s en klanten weten in welke periode je afwezig zal zijn. Stel tijdelijke contactpersonen aan, zodat je zelf het contact met de werkomgeving kan afsnijden. Een automatisch ‘out of office’-mailtje beantwoordt intussen je mail.

Extra: 5 tips voor een inhoudelijk goede out of office

3. Laat knopen doorhakken

Kies een betrouwbare medewerker om tijdens je afwezigheid dringende beslissingen te maken. Geef hem vooraf alle nuttige informatie om gegronde beslissingen te kunnen maken.

4. Vermijd verleidingen

Probeer te overleven zonder je smartphone of laptop waar je intussen haast mee vergroeid bent. Stop elk werkgerelateerd communicatiemiddel in de kast. Is bereikbaarheid toch onmogelijk te weerstaan? Leg jezelf dan een maximumquotum op over hoe vaak je je professionele mailbox induikt.

In alle rust met vakantie: 5 tips om te deconnecteren

5. Respecteer een spreekuur

Is een regelmatig contact met het kantoor vereist? Kies dan enkele tijdstippen waarop je wel rechtstreeks bereikbaar wil zijn. Buiten je ‘spreekuur’ kunnen de collega’s er beter van uitgaan dat je aan het rusten bent.

Go for happy! 10 tips om optimaal te genieten van je vakantie

(mo)

27 december 2021
Anderen bekeken ook