Vorige

1 van 165

Volgende
Volgend artikel:

Tips om je werk uit je gedachten te bannen op je vrije dagen

5 tips om niet te moeten werken in de kerstvakantie

23 december 2016
Hoe negeer je het werk in een welverdiend verlof? Met onze tips denk je alleen nog aan feestmaaltijden en geschenken in de kerstvakantie.
kerstmis collega

1. Timing is alles

Tijdens de eindejaarsperiode draaien veel bedrijven op een lager pitje, vaak nemen ook hun klanten dan vakantie. Het moment is daarom ideaal om ongegeneerd te relaxen. Spreek goed af met collega’s en medewerkers en zorg voor een duidelijke planning waarbij met ieders wensen zoveel mogelijk rekening wordt gehouden.

2. Maak er geen geheim van

Laat ruim op voorhand aan je collega’s en klanten weten in welke periode je afwezig zal zijn. Stel tijdelijke contactpersonen aan, zodat je zelf het contact met de werkomgeving kan afsnijden. Een automatisch ‘out of office’ mailtje beantwoordt intussen je mail.

3. Laat knopen doorhakken

Kies een betrouwbare medewerker om tijdens je afwezigheid dringende beslissingen te maken. Geef hem vooraf alle nuttige informatie om gegronde beslissingen te kunnen maken.

4. Vermijd verleidingen

Probeer te overleven zonder die Blackberry of laptop waar je intussen haast mee vergroeid bent. Stop elk werkgerelateerd communicatiemiddel in de kast. Is bereikbaarheid toch onmogelijk te weerstaan? Leg jezelf dan een maximumquotum op over hoe vaak je je professionele mailbox induikt.

5. Respecteer een spreekuur

Is een regelmatig contact met het kantoor vereist? Kies dan enkele tijdstippen waarop je wel rechtstreeks bereikbaar wil zijn. Buiten je ‘spreekuur’ kunnen de collega’s er beter van uitgaan dat je aan het rusten bent.

(mo)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14769 andere jobs