Stress
Vorige

1 van 497

Volgende
Volgend artikel:

Hoe lang per dag werk jij achter een scherm?

Kerstvakantie geen wondermiddel tegen stress

Veel Britse werknemers slagen er niet in om hun werkstress tijdens de kerstvakantie te verminderen. Uit een studie van de medische dienstverlener Medicash blijkt dat 73 procent zelfs vreest dat werk de feestsfeer zal verpesten.
#

Een studie, uitgevoerd door de medische dienstverlener Medicash bij meer dan 1.000 werknemers in het Verenigd Koninkrijk, wijst uit dat meer dan een kwart van de werknemers zich zorgen maakt om met het werk bezig te zijn tijdens de feestdagen. Daarnaast vreest bijna een kwart dat men tijdens de vrije dagen de gedachten over het werk niet zal kunnen stopzetten.

In het onderzoek gaf meer dan de helft aan dat vakantie al eens onderbroken werd door het werk. Maar liefst 37 procent beweerde dat dit al meer dan één keer het geval was.

'Verontrustende resultaten'

Vooral werknemers in de IT- en telecomsector zien hun vakantie vaak onderbroken worden door het werk (39,8 procent), gevolgd door de kleinhandel, horeca en ontspanningssector (39,4 procent). Vooral mensen in de financiële sector vrezen dat ze zullen worden afgeleid van de eindejaarssfeer door hoge werkdruk en dreigende deadlines (39 procent).

'De resultaten zijn zeer verontrustend. Ze tonen aan dat mensen zich niet alleen verplicht voelen om extra te werken om de eindejaarsfeesten te kunnen financieren, maar ook dat werknemers het moeilijk hebben om zich te ontspannen tijdens de vakantie', aldus Sue Weir, chief executive van Medicash. 'Het is belangrijk dat werkgevers zich bewust zijn van het probleem en dat ze er alles aan doen om te vermijden dat ze onrealistische eisen stellen aan hun personeel.'

(nm) – Bron: Express.be 

2 januari 2013

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook