Netwerken
Vorige

1 van 101

Volgende

4 types mensen die zeker in je netwerk moeten zitten

Wie vooruit wil in het leven dient vroeg of laat wel eens beroep te doen op anderen. Gelukkig is er altijd wel iemand die je kan verder helpen, welk probleem zich ook stelt.
#

Met de juiste mensen om je heen, kan je bovendien elke situatie aan. Daarom is het belangrijk om je goed te laten omringen. De mensen in onze directe omgeving beïnvloeden ons meer dan we denken.

Kies daarom zorgvuldig de personen die deel uitmaken van je netwerk. Deze 4 types van personen helpen jou het onmogelijke waar te maken.

1. De enthousiasteling

De enthousiasteling
De enthousiasteling ziet het glas altijd halfvol. Het is iemand die je motiveert en tot actie aanzet. De enthousiasteling inspireert je en geeft je nieuwe energie, ook als je even het bos door de bomen niet meer ziet.

2. De cheerleader

De cheerleader
Deze persoon is een echte fan van je, een steun en toeverlaat. Dit kan je partner zijn, een goede vriend(in) of een familielid. Zij motiveren en ondersteunen jou wat er ook gebeurt. Deze personen zijn goud waard en geven je altijd een duwtje in de rug.

3. De netwerker

De netwerker
De netwerker brengt je in contact met nieuwe bondgenoten en gelijkgestemden. Netwerkers introduceren je in de juist kringen van personen die je verder kunnen helpen om je dromen te realiseren. En ze doen dat met plezier en veel enthousiasme. Netwerkers zijn een must om te connecteren met de juiste personen.

4. De coach

De coach
Dit is jouw mentor, de ster aan de hemel, iemand waar je naar opkijkt. Deze persoon heeft de kennis en ervaring om je verder te helpen. Het is iemand die je inzicht geeft, je helpt groeien én je sterker doet staan in het leven.

Ga aan de slag met deze netwerk tips

Zoek succesvolle personen uit en vraag je af wat jij nog van hen te leren hebt. Hoe beter jij kan omschrijven wat je precies wil leren, hoe gemakkelijker het wordt om het antwoord te ontvangen.

Durf contact te nemen

Succesvolle mensen bijten niet. Meestal delen ze maar al te graag hun kennis en ervaring. Maar je moet het wel vragen, natuurlijk. Durf dus je telefoon te pakken, een e-mail te sturen of spreek eens af met deze persoon. Je zult verrast zijn over het resultaat.

Toon oprechte interesse

Soms hebben we de neiging teveel met ons eigen verhaal bezig te zijn en te weinig te luisteren naar anderen. Op die manier missen we vaak belangrijke informatie die van belang kan zijn voor de relatie.

Toon oprechte interesse en luister naar de ander. Achterhaal misschien tot welk van de 4 persoonlijkheidstypes je gesprekspartner behoort. Dit geeft je enorm veel informatie om deze relatie te versterken.

Wees dankbaar

Succesvolle mensen delen graag hun kennis met anderen en willen daar meestal geen materiële of geldelijke tegenprestatie voor. Een oprechte blijk van dankbaarheid is vaak meer dan genoeg.

(lb) - Bron: www.expertacademy.be - Meer info: Succesvol netwerken 

Meer netwerk tips?
 

4 februari 2015
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook