Vorige

1 van 104

Volgende
Volgend artikel:

6 manieren om je job (tijdens corona) veilig te stellen

6 gouden netwerktips

8 januari 2010
Wie hogerop wil, kan maar best veel mensen kennen. Des te meer mensen je kent, des te meer bruikbare contacten daar immers tussen zitten.
netwerken: tips

Enne… netwerken, dat doe je zo:

 1. Kies je moment
  Is deze receptie wel interessant en kan je er belangrijke contacten leggen? Een verplicht en saai feestje loont niet om te netwerken. Je maakt beter geen indruk, dan een verveelde indruk.
 2. Dring je niet op
  Een receptie is geen gelegenheid om jezelf aan te prijzen. Knoop banden aan door bijvoorbeeld anderen verder te helpen. Dan zijn ze meer bereid om een relatie met je op te bouwen.
 3. Gooi visitekaartjes niet weg
  Wil iemand tot je netwerk toetreden? Hou zijn visitekaartje goed bij. Iemand die vandaag niet interessant lijkt, kan dat morgen misschien wel zijn.
 4. Maak aantekeningen
  Zorg dat je een pen bij je hebt en maak aantekeningen op de visitekaartjes die je verzamelt. Noteer gemaakte beloftes of een opvallend uiterlijk kenmerk, zoals een baard.
 5. Kijk mensen aan en glimlach
  Mensen in de ogen kijken en een spontane glimlach toewerpen werkt nog altijd. Als je een positieve houding aanneemt, stappen anderen vlugger op je toe.
 6. Denk aan de opvolging
  Zonder opvolging verwateren de contacten snel. Plan in wanneer je die nieuwe kennissen een mailtje stuurt of even belt. Doe je dat niet, is al dat gebabbel eigenlijk voor niets geweest.
  

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16961 andere jobs