Vorige

1 van 100

Volgende
Volgend artikel:

8 tips om je carrière een vliegende start te geven

4 redenen waarom lunchen met je collega’s onbetaalbaar is

11 juli 2019
Vind je die middagpauze tijdverspilling? Vind je je collega’s te saai om mee te lunchen? Opgelet!

Neem af en toe eens de tijd om samen met je collega’s de benen onder tafel te schuiven, en wel om deze redenen.

1. Breek de stilte

Doorbreek de sleur van de werkdag, dat werkt zeer relaxerend. Door wat te keuvelen met de collega’s kan je even je gedachten verzetten. Het hoofd leegmaken om er na het dessertje terug keihard tegenaan te gaan, altijd een goed idee!

2. Nice to meet you

Het spreekt voor zich dat lunchen met je collega’s ervoor zal zorgen dat je ze beter zal leren kennen. Samenwerken lukt beter met mensen die je goed kent en waarvan je de gevoeligheden begrijpt. Wanneer iemand nieuw is bijvoorbeeld kan het handig zijn al wat informatie over die nieuwe collega te hebben vergaard, zo heb je meteen wat ijsbrekers voor het eerste gesprek achter de hand.

3. Weten wat er leeft

Collega’s hebben zeker één ding gemeenschappelijk: hun werk. Niet onlogisch dus dat tussen de brooddozen door dat werk af en toe ter sprake komt, en dat is niet altijd slecht. Op die manier kan je de vinger aan de pols houden en weten wat er leeft op andere diensten. Wie als eerste op de hoogte wil zijn van de veranderingen in de organisatie kan zijn middagpauzes maar beter goed besteden!

4. De macht van de grote getallen

Het is pure wiskunde: je kan slechts een beperkt aantal echte vrienden of familie hebben, en meer dan 10 buren tegelijk is ook niet evident, maar zolang als je werkt staat op het aantal werkrelaties geen grens. Collega’s worden vervangen, je verandert zelf van job, reorganisaties, relaties met andere bedrijven, je netwerk kan groeien als kool.

In contact komen met veel verschillende mensen met veel verschillende interesses verruimt je horizon enorm. In een mum van tijd weet je alles over Afrikaanse safari’s, een tweedehandsauto kopen op het internet, discussiëren met een 4-jarige kleuter en de oplossing voor het Europese vluchtelingenbeleid. En dat allemaal door simpel op je boterhammen te kauwen, zonder enig hulp van Mr. Google.

Heel wat voordelen dus om regelmatig samen met de collega’s te lunchen. En begrijp ons niet verkeerd: dat hoeft niet per se altijd op het werk te zijn. Hier vind je de beste terrasjes van Vlaanderen voor een snelle hap lunchgeluk. Je zal zien: na een tijdje kan je het lawaai van je collega’s zelfs ’s middags niet meer missen.

(mr) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14959 andere jobs