Ontspanning
Vorige

1 van 509

Volgende
Volgend artikel:

De 10 officiële feestdagen van 2024

4 boeken over werk voor onder je kerstboom

Boeken onder kerstboom
Wintertijd is ook boekentijd. Naar jaarlijkse gewoonte zetten wij bij Jobat een aantal interessante boeken op een rijtje. Van minder werken en positieve energie tot beter onderhandelen en regelmatig evalueren.

1. Beste medewerker, hoe gaat het?

Het enige pure hr-boek uit deze lijst. Het gaat over feedback op het werk en hoe de klassieke jaarlijkse evaluatie tegenwoordig onder vuur ligt. Het boek heeft een duidelijke rode draad: de nodige ingrediënten om de ideale aanpak rond feedback in elke organisatie samen te stellen.

Ontdek: Zo leer je constructief feedback geven én ontvangen

2. Minder werken, meer doen

Als je het gevoel hebt dat je keihard werkt, maar toch altijd achter de feiten aanholt, dan is dit boek van coach Anneleen De Lille mogelijk iets voor jou. Het is geen klassiek boek over productiviteit of time management. Maar het plaatst het concept van ons werk breder met aandacht voor stress (en hoe het te vermijden), focus, gewoontes, grenzen en verbinding.

Niet harder maar slimmer werken: 6 tips

3. Getting to yes

Een heruitgave van een eerdere publicatie én een klassieker inzake onderhandelen. In diverse onderhandelingssituaties komt ‘Getting to yes’ van pas, en ja, dus ook bij loononderhandelingen. Het uitgangspunt is dat je steeds best op zoek gaat naar een uitkomst die voor beide partijen optimaal is.

Extra: Gebruik deze 7 skills bij het onderhandelen over je loon of job

4. Pak de bus

Een heruitgave van een klassieker van Jon Gordon. Het is een klassieke parabel die vertelt over George, die naast alle privé- en werkperikelen waar hij mee te kampen heeft, op een maandagochtend zijn auto aantreft met een lekke band. Maar dan blijkt de noodgedwongen busrit naar kantoor, en kennismaking met de empathische chauffeur, de oplossing te zijn voor al zijn problemen. ‘Pak de bus’ streeft de kracht van positieve energie na.

4 boeken kerst
Lees ook: Maak je werk en leven makkelijker met deze gedachten

(William Visterin)

19 december 2022
Anderen bekeken ook