Sollicitatietips
Vorige

1 van 215

Volgende

12 podcasts die je carrière kunnen helpen

Man luistert naar podcast
Moordzaken oplossen, vogels spotten of gemoedelijker moederen. Podcasts leren het je allemaal. Wil je liever wat lessen die je carrière een heuse boost geven? Dit zijn de 12 beste podcasts!

Voor jobhunters

In de podcast van Intermediair, ‘Work in Progress’, gaan twee presentatoren geen enkel onderwerp uit de weg. Zo kom je meer te weten over de loonkloof tussen mannen en vrouwen, of waarom je een collega maar beter niet naar zijn seksleven vraagt. Maar vooral voor werkzoekenden zitten er enkele pareltjes tussen: hoe je je cv laat opvallen, wat de beste onderhandelingsstrategieën zijn en hoe je slim solliciteert.

In ‘Daniëlle Bax’ van loopbaancoach Daniëlle Bax, krijg je waardevolle tips over alles wat je maar wilt weten. Welke vragen je moet stellen tijdens je sollicitatiegesprek bijvoorbeeld, of wat de grootste fouten zijn als het om je cv gaat.

Check ook onze e-gids... Online solliciteren: tips & tricks

Voor beginnende ondernemers

Het sociaal verzekeringsfonds Acerta gaat in ‘Ik wil starten’ op zoek naar verhalen achter succesvolle ondernemingen. Zo maak je kennis met de drijvende krachten achter RainPharma, Deliveroo en Swapfiets. Benieuwd hoe je van een opstartend bedrijf een bloeiende business maakt? Ze geven al hun geheimen zomaar prijs!

Met ‘Startschot’ wil KBC je helpen om een vliegende start te nemen met je onderneming. En dat met oneindig veel tips, inspiratie en advies van enkele straffe doeners en experten, die je maar wat graag op weg helpen om je eigen baas te worden.

Eerlijk? Een eigen zaak starten, dat gebeurt met vallen en opstaan. In ‘Entrepreneurs On Fire’ hoor je niet alleen ondernemers over hun successen, maar ook over hun mislukkingen. En dat op z’n Amerikaans!

Voor managers

Moet je nog wat sleutelen aan je timemanagement en planning? Dan mag je ‘Beyond the To-Do list’ zeker niet missen. In elke aflevering schuift een nieuwe gast aan tafel, om de luisteraars tot meesterplanners te vormen.

Het duo Emily Thompson en Kathleen Shannon helpt je met ‘Being Boss’ op weg met branding, marketing, businessstrategieën en tal van andere slimmigheden. Perfect luistermateriaal voor creatieve ondernemers en freelancers.

In ‘The School Of Greatness’ doet ex-topsporter Lewis Howes, die zich intussen omschoolde tot lifestyle entrepreneur, uit de doeken wat succesvolle mensen nu eigenlijk zo succesvol maakt. Wat zijn de gemene delers? Hoe kun jij ermee uit de voeten? En dat aan de hand van inspirerende verhalen van zakelijke uitblinkers, celebrities en topsporters.

Extra: 25 dingen die succesvolle mensen doen

Voor werkgelukzoekers

In ’50 koffies’ laten Nadia Makhfi en Yana Smits je kennismaken met toonaangevende experts die het hebben over problemen waar ambitieuze en ondernemende vrouwen meestal op botsen. Al valt er voor de mannen ook genoeg te leren!

Heb je het soms moeilijk om alle balletjes in de lucht te houden? Heb jij een vermoeden dat de items op je to-do lijst zich onderling voortplanten als je ze even uit het oog verliest? Ervaringsdeskundigen Anouck Meier en Kelly Deriemaeker willen je met ‘Werk & Leven’ inspireren en aanmoedigen om de juiste keuzes te maken. Thuis, en op het werk.

Jeff Sanders helpt in je ‘The 5 AM Miracle’ met de beste productiviteitstactieken om tot het uiterste te gaan. Stap vol enthousiasme uit bed, creëer krachtige levensgewoonten en behaal boordevol energie je doelen. Kortom: word nog voor je ontbijt de baas over je eigen dag.

Introverten, opgelet! Ondernemer Morra Aarons-Mele tackelt in ‘Hiding in the bathroom’ alle problemen waarmee een introvert te maken krijgt. Hoe ga je om met het oplichterssyndroom, het patriarchaat en een terrorbaas? Het is niet omdat je wat terughoudender bent, dat je carrière dat ook is.

Veel luisterplezier!

Lees ook: 7 manieren om je loopbaan een boost te geven

(dt/em)

2 april 2021
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook