Collega's
Vorige

1 van 453

Volgende

12 manieren om je baas en collega’s te pesten

Werk je niet automatisch op je baas zijn zenuwen? Wel, dan kan je het leren. Van de CIA.
#

Nee, het is geen grap. Niemand minder dan de CIA geeft tips om op je baas zijn zenuwen te werken.

Simple Sabotage Field Manual

In alle eerlijkheid, het was misschien niet meteen hun eerste bedoeling, toen ze de ‘Simple Sabotage Field Manual: Strategic Services’ voor spionnen publiceerden, dat de sabotage-/pesttechnieken ook op werkgevers zouden uitgetest worden.

Het is niet hun schuld dat gefrustreerde werknemers in de handige raad van de CIA om spionnen te helpen, eigenlijk tips zien om hun baas te pesten.

Hun sabotage-ideeën waren misschien origineel in 1944, toen het document werd gepubliceerd, ondertussen lijken de meeste van onze collega’s voorgeprogrammeerd met de tips in kwestie en worden ze vaak dagelijks toegepast.

Herken je jezelf of één van je collega’s in de volgende tips?

 1. Kies er steevast voor om dingen via verschillende ‘kanalen’ te laten verlopen. Laat geen shortcuts toe, ook al zijn die er en zou dat alles vlotter en sneller laten verlopen.
 2. Laat zoveel mogelijk zaken via comités gaan, zodat zij het document of project verder kunnen bestuderen of beschouwen. Zorg ervoor dat je zo groot mogelijke comités kiest of samenstelt, nooit met minder dan 5 personen.
 3. Onderhandel over de precieze bewoording van de verschillende soorten communicatie, tijdszetting en besluiten.
 4. Wees een voorstander van ‘voorzichtigheid’. Wees ‘redelijk’ en vraag van je medewerkers om even ‘redelijk’ te zijn. Vermijd haast, want dat kan later leiden tot beschamende situaties of problemen.
 5. Begrijp opdrachten ‘verkeerd’. Begin met eindeloos veel vragen te stellen en/of ga een lange correspondentie aan met de opdrachtgever over de taak in kwestie. Kibbel waar je kan.
 6. Bestel geen nieuwe werkmaterialen tot je huidige reserve volledig uitgeput is. De minste vertraging in het plaatsen en leveren van je bestelling, zal ervoor zorgen dat het werk stopgezet moet worden.
 7. Eis perfectionisme, zelfs als het om relatief onbelangrijke producten gaat. Zend producten terug voor verdere afwerking als ze de kleinste imperfectie vertonen. Keur defecte onderdelen goed als hun imperfecties niet zichtbaar zijn voor het blote oog.
 8. Geef onvolledige of misleidende instructies tijdens het opleiden van nieuwe collega’s.
 9. Verveelvoudig het papierwerk, op een geloofwaardige en ‘nuttige’ manier. Dupliceer je documenten zo veel mogelijk.
 10. Vul documenten onleesbaar of fout in. Hierdoor moeten ze opnieuw gemaakt worden. ‘Vergeet’ bepaalde informatie mee te geven.
 11. Verspreid geruchten over medewerkers.
 12. Beloon inefficiënte collega’s door er sympathieker tegen te zijn en vaker een beroep te doen op hun medewerking. Klaag over het werk van goede werknemers.

Herkenbaar? (Wij hopen eerlijk gezegd van niet …)

(sjv) – Bron: Business.com / Nieuwsblad.be  

3 december 2015
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook