E-mail
Vorige

1 van 90

Volgende
Volgend artikel:

E-mail als een baas: 10 tips

1 op 10 flirt via professionele e-mail

Zowat een derde van alle werknemers gebruikt zijn zakelijke mailaccount voor zaken die niets met het werk te maken hebben. Dat blijkt uit een bevraging door het bedrijf Lightning Tools. Maar liefst 11 procent zou ook het flirten niet kunnen laten.
#

Bijna de helft van de werknemers (48 procent) zou zijn professionele mailaccount gebruiken om te roddelen, 41 procent maakt er gebruik van om grappige e-mails door de sturen. 11 procent geeft toe zijn mailaccount te gebruiken om te flirten met collega’s.

Wat zeggen de regels?

Volgens Brett Lonsdale, de oprichter van Lightning Tools, hoeft het op zich geen probleem te zijn dat werknemers hun account gebruiken voor privé-mailverkeer. “Je kan er bijvoorbeeld gebruik van maken om afspraken te regelen die in je vrije tijd plaatsvinden. Op voorwaarde natuurlijk dat dat niet tegen de huisregels van je bedrijf ingaat.”

Bedrijven die willen voorkomen dat werknemers hun account verkeerd gebruiken, moeten er volgens Lightning Tools een duidelijk reglement op na houden. Bovendien moet men ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van de regels en dat er voldoende controle is.

(mo) 

4 mei 2011

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook