E-mail
Vorige

1 van 87

Volgende

1 op 10 flirt via professionele e-mail

4 mei 2011
Zowat een derde van alle werknemers gebruikt zijn zakelijke mailaccount voor zaken die niets met het werk te maken hebben. Dat blijkt uit een bevraging door het bedrijf Lightning Tools. Maar liefst 11 procent zou ook het flirten niet kunnen laten.
flirten via e-mail

Bijna de helft van de werknemers (48 procent) zou zijn professionele mailaccount gebruiken om te roddelen, 41 procent maakt er gebruik van om grappige e-mails door de sturen. 11 procent geeft toe zijn mailaccount te gebruiken om te flirten met collega’s.

Wat zeggen de regels?

Volgens Brett Lonsdale, de oprichter van Lightning Tools, hoeft het op zich geen probleem te zijn dat werknemers hun account gebruiken voor privé-mailverkeer. “Je kan er bijvoorbeeld gebruik van maken om afspraken te regelen die in je vrije tijd plaatsvinden. Op voorwaarde natuurlijk dat dat niet tegen de huisregels van je bedrijf ingaat.”

Bedrijven die willen voorkomen dat werknemers hun account verkeerd gebruiken, moeten er volgens Lightning Tools een duidelijk reglement op na houden. Bovendien moet men ervoor zorgen dat iedereen op de hoogte is van de regels en dat er voldoende controle is.

(mo) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook