Belgische topvoetballers zijn best betaalde van Europa

Je leest het goed: onze Belgische topvoetballers zijn het best betaald van allemaal. Dat blijkt uit een onderzoek van SportingIntelligence.

8 juni 2015

Delen

De Rode Duivels

Bij de survey werd enkel rekening gehouden met de Franse Ligue 1, de Spaanse La Liga, de Duitse Bundesliga, de Engelse Premier League en de Italiaanse Serie A. Kortom: de 5 belangrijkste voetbalcompetities van Europa, oftewel de 'big 5'.

Hoewel slechts 34 Belgen in deze competities actief zijn, verdienen zij gemiddeld 2,2 miljoen Britse pond, omgerekend zo’n 3,3 miljoen euro per speler! Ter vergelijking: de 398 Spanjaarden die in deze competities actief zijn, moeten tevreden zijn met gemiddeld 1,2 miljoen pond, zo’n 1,8 miljoen euro.

Wie verdient hoeveel?

Best betaalde voetballers volgens SportingIntelligence
Kleine landen met enkele topspelers scoren uiteraard goed in de rangschikking - zo staat Montenegro bijvoorbeeld op plaats twee - maar niemand doet het beter dan de Belgen.

Uitzonderlijk

SportingIntelligence merkt op dat het voor een natie van 11,2 miljoen inwoners - een vijfde van de Engelse bevolking - een hele prestatie is om een reeks uitzonderlijke voetballers als Thibaut Courtois, Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Vincent Kompany en Marouane Fellaini te hebben voortgebracht.

Uit eerder onderzoek van France Football bleek nochtans dat geen van onze Belgische topvoetballers bij de 10 best betaalde voetballers ter wereld hoort. Zo zie je maar hoe je met cijfertjes kan goochelen …

(kv) - Bron: Express.be / SportingIntelligence 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.