Meer/minder verdienen
Vorige

1 van 319

Volgende

Zo word je in 9 dagen rijker, gezonder én gelukkiger

Gelukkige man
Volgens experts vergroot een concreet stappenplan de kans op een gezonder, gelukkiger en rijker bestaan. Met deze adviezen begin je aan een gelukkiger leven en dat in 9 dagen!

Zoals Mahatma Gandhi ooit al zei: “een reis van duizend mijl begint bij de eerste stap”, zo is het ook met deze tips. Begin bij dag 1 en blijf de tips daarna gebruiken voor een fijner leven.

Dag 1: stop met snoozen

Hey, we begrijpen het. Zo nog heel eventjes, 5 minuutjes extra blijven liggen ’s ochtends. Dat kan deugd doen… Helaas doet dit voor je lichaam eigenlijk niet echt zoveel deugd. Als je wakker wordt, produceert je lichaam namelijk een alertheidshormoon. Dit hormoon stoomt je klaar om aan de dag te beginnen. Door nog even terug in slaap te vallen, vertraag je dit proces.

Dag 2: leg ’s avonds je sportkleding klaar

Maak er een goede gewoonte van om ’s avonds je sportkleding al klaar te leggen. Op die manier kan je ’s ochtends snel in je kleren springen en volop voor ochtendgymnastiek gaan. Zo begin je niet alleen fris en monter aan de dag, maar is je lichaam ook voorbereid op een dag van vetverbranding.

Dag 3: bespreek je ambities

Tijd voor een goed gesprek met de baas. Akkoord, het is niet altijd gemakkelijk… maar het loont de moeite. Bespreek welke positie of doorgroeimogelijkheden je voor jezelf ziet in de toekomst en ook het salaris dat je uiteindelijk zou willen. Je zal misschien niet morgen krijgen wat je wil, maar als je een goede baas hebt, wil hij je vast helpen bij het bereiken van je uiteindelijke doel.

Dag 4: begin elke dag met power

Start je werkdag steeds met een uur waarin je geconcentreerd met één taak bezig bent. Vergeet even al de rest, beantwoord geen mails en maak geen notities voor de rest van de dag gedurende dat ene uur. Je zal merken dat je productiever en gemotiveerder bent wanneer je deze techniek toepast.

Dag 5: praat 10 minuten met je partner over alles behalve het huishouden, kinderen of werken

Gelukkig zijn, hangt vaak samen met een gelukkige relatie. Relatiekenner Terri Orbuch bedacht daarom de “10-minutenregel”. Dagelijks een kort gesprekje met je partner verbetert je relatie en zal je daarom ook gelukkiger maken.

Dag 6: zet een reclamefilter op je e-mails

Minder geld uitgeven lukt nooit als je steeds maar mails binnenkrijgt die je op de hoogte houden van de beste koopjes en kortingen. Zorg ervoor dat je niet het slachtoffer wordt van impulsaankopen, door simpelweg de mails weg te filteren. Als je ze niet ziet, kunnen ze je niet beïnvloeden.

Dag 7: een schoon huis in sprintjes

Niemand maakt graag schoon, niemand… Je wil niet op het punt komen waarop je huis onleefbaar is geworden en je dus enkele dagen nodig hebt om het weer op orde te krijgen. Een ideale oplossing: kuisen in sprints. Kuis 20 minuten, neem vervolgens 10 minuten pauze, een beetje zoals studeren vroeger... Zo voorkom je dat je huis een mesthoop wordt en krijg je niet het gevoel dat je niet opschiet.

Dag 8: maak een financieel plan

Een financieel plan zorgt ervoor dat je een overzicht behoudt over je maandelijkse opbrengsten en uitgaven. Bepaal hierbij allereerst je prioriteiten, wat moet er eerst gebeuren? Betalen we de auto in een keer of betalen we in schijven? Gaan we een week langer op verlof of kunnen we dat geld beter sparen? Alles is natuurlijk afhankelijk van wat je op dat moment en in de toekomst nodig hebt.

Dag 9: geef je partner, kinderen of huisdieren een knuffel voor je vertrekt

Je gelukkig voelen in je relatie is erg afhankelijk van de affectie die je krijgt, maar ook van de affectie die je geeft. Door je partner, kinderen of huisdier(en) voor je vertrekt een knuffel of een kus te geven, begin je gelukkiger aan je dag. Uit onderzoek van IKEA is gebleken dat veel mensen dit belangrijk vinden, maar dat we het eigenlijk maar weinig doen… Een gemakkelijke gewoonte om verandering teweeg te brengen, toch?

(mr) 

18 juli 2016
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook