Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 1034

Volgende
Volgend artikel:

Een promotie weigeren: waarom en hoe?

Vacatures ingevuld krijgen is topprioriteit

Vacatures topprioriteit
De krappe arbeidsmarkt zorgt ervoor dat Belgische HR-afdelingen maar moeilijk de nodige geschikte talenten vinden. Selectie & rekrutering is voor hen dan ook de absolute topprioriteit. Maar er zijn nog andere issues, zoals engagement en welzijn.

Dat blijkt uit de HR Barometer, het jaarlijkse onderzoek van Vlerick Business School en Hudson bij de tweehonderd grootste Belgische werkgevers in ons land. Vooral selectie & rekrutering kent een forse stijging in vergelijking met het onderzoek van het jaar ervoor.

“De zeer krappe arbeidsmarkt heeft ervoor gezorgd dat organisaties in toenemende mate worstelen om vacatures ingevuld te krijgen”, stelt Ellen Volckaert, Senior Manager R&D bij HR-dienstverlener Hudson. “Het verbaast dan ook niet dat selectie & rekrutering de absolute topprioriteit is.”

Extra: Krappe arbeidsmarkt is uitdaging voor consultants

Medewerkers behouden

Toch lijkt het dat HR-afdelingen veel bordjes moeten draaiende houden. “Er is op diverse HR-domeinen een strijd aan de gang om de instroom op gang te houden. Maar het gaat ook om het managen van de talenten om zo te kunnen voldoen aan de dienstverlening van de organisatie”, bevestigt Volckaert.

Employer branding (= het uitbouwen van een zogenaamd werkgeversmerk naar kandidaten toe) wint eveneens aan belang als element om nieuwe talenten over de streep te trekken. Daaraan gekoppeld wordt ook retentie (= het behoud van bestaande medewerkers) alsmaar essentiëler. “Voorts hebben bedrijven het moeilijker om hun medewerkers geëngageerd te houden. Ze moeten er ook voor zorgen dat de bestaande talenten niet weggekaapt worden door andere bedrijven.”

Elke dag keuze uit duizenden jobs! Ga naar jobat.be en vind een job die écht bij je past
Mijn Jobat banner

(William Visterin)

1 augustus 2022

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook