Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 911

Volgende

Iedereen zet welzijn bovenaan

Welzijn bovenaan
Zowel bedrijven – groot en klein – als individuen stippen welzijn op het werk aan als dé prioriteit. Dat blijkt uit drie recente studies in ons land.

Enerzijds is er de HR Barometer, een onderzoek van Hudson en Vlerick Business School, bij de HR-verantwoordelijken van de Bel 20-bedrijven en de tweehonderd grootste Belgische werkgevers in termen van aantal werknemers. 104 organisaties namen deel aan de studie.

Well-being krijgt bij hen (voor het eerst) de hoogste prioriteit, gevolgd door nieuwe manieren van werken en digitale transformatie.

Checklist: Is jouw werkgever bekommerd om jouw welzijn?

Voor iedereen belangrijk

Ook kleine bedrijven zien de trend, blijkt uit een rondvraag van Securex en Profacts bij vijfhonderd kmo’s. Hierin scoort welzijn (veiligheid en mentale en fysieke gezondheid) hoger dan rekrutering en hoger dan de algemene prestaties van het bedrijf.

In een derde, eerder uitgevoerde, studie van de UGent bij 3.500 Vlamingen eindigt welzijn eveneens bovenaan. Het voert de lijst van thema’s aan die Vlamingen vooropstellen als het om hun werk gaat. 90 procent van de respondenten vindt welzijn belangrijk, belangrijker zelfs dan pensioenen en werkbaar werk.

Ben jij nog blij met je huidige job? Doe de test!

(William Visterin)

9 juli 2021
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte