Beroepenfiches
Vorige

1 van 155

Volgende
Volgend artikel:

Wie wil wegenwerker worden?

Zo verdien je 1.500 euro/maand met gamen

Goed de kost verdienen door online spelletjes te spelen? Klinkt te gemakkelijk, maar het kan, zo bewijst deze 30-jarige man.
#

Velen dromen ervan, maar weinigen weten van gamen hun job te maken. Wang Gang speelde het klaar en verdient meer dan 10.000 yuan (+/- 1.500 euro) per maand met gamen. Hij doet dit uiteraard niet met zomaar eender welk spelletje. Nee, hij speelt games voor anderen.

Wang Gang produceert virtuele munten aan de lopende band in verschillende online spelletjes. Deze munten kunnen gebruikt worden om levels binnen de gamewereld te verhogen en zijn dus erg gegeerd. Veel spelers kopen deze munten dan ook graag over in ruil voor echt geld om sneller door een level te geraken of om snel meer opties te ontsluiten. Een fenomeen waar Wang Gang gretig op inspeelt en hij niet alleen...

Gold farms

In lageloonlanden schieten zogenaamde ‘gold farms’ als paddenstoelen uit de grond. Deze gold farms zijn eigenlijk gewoon sweatshops waar werknemers online spelletjes spelen voor anderen. Een goudmijn die hoewel lucratief is, ook geboycot wordt. Het wordt namelijk door gamebedrijven gezien als een vorm van valsspelen. Gamebedrijven proberen daarom actief op zoek te gaan naar accounts die deze techniek hanteren en zullen deze onverbiddelijk blokkeren.

Op eigen (g)hou(d)tje

Wang Gang zelf, die een diploma computerwetenschappen heeft, wist zijn kost al te verdienen met gamen zonder zich bij zo’n gold farm aan te sluiten. Eerst werkte hij in een hotel om zijn gaming-projecten te financieren. Waarna hij na zijn huwelijk besloot om zijn job op te zeggen en zich volledig op de gamingwereld te storten. Een risico, want in het begin verdiende hij amper enkele honderd yuan per maand.

Na een half jaar gamen gingen zijn maandinkomsten systematisch omhoog en verdiende hij genoeg om zelf een gold farm te beginnen. Vandaag de dag heeft hij een gold farm met 19 computers en heeft hij freelance (gehuurde) gamers die van ’s ochtends (9 uur) tot middernacht online spelletjes spelen vanaf verschillende accounts tegelijk.

Beproeving

Geen lachertje, want 15 uur aandachtig naar een scherm staren is een beproeving voor je ogen. Het is dan ook niet voor iedereen weggelegd en van de vele gamers die zich geroepen voelden, gaven er al een hoop de brui aan.

Wang zelf zegt zijn goudmijntje nog niet snel te willen opgeven.

(sjv) – Bron : Express.be 

16 juni 2016

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook