Ziekte Vorige

1 van 103

Volgende

Zo meld je je ziek (zonder ontslagen te worden)

Mexicaanse griep of niet, voel je je ziek dan blijf je beter thuis. Wil je de roddels dat je het maar faket de kop in drukken, dan volg je best deze tips.

11 september 2009

Delen

ziek

De wekker loopt af en je weet dat je nog een berg werk te verzetten hebt, maar de thermometer geeft koorts aan. Reden genoeg om je ziek te melden. Toch zijn er altijd achterdochtige collega’s die overal laten vallen dat je het maar jokt.

Oké, volgens onderzoek meldt een op de drie werknemers zich wel eens ziek terwijl hij in feite kerngezond is, op een baaldag na. Wil je niet op die zwarte lijst bij je baas terechtkomen, hou dan dit advies van Health.com in gedachten.

5 tips

  1. Zend geen mailtje, maar bel je baas om het slechte nieuws te melden, niet vijf minuten voordat je op je werk moet zijn maar zo vroeg mogelijk.
  2. Excuseer je voor het ongemak dat je door je afwezigheid veroorzaakt. Collega’s zullen voor je moeten bijspringen, zo toon je meteen dat je met ze meeleeft.
  3. Hou het telefoontje beknopt. Je baas hoeft echt niet te weten dat je de hele nacht boven de wc-pot gehangen hebt. Trouwens, door te veel uitleg te geven lijkt het alsof je iets goed te praten hebt.
  4. Ook een gemaakt hoestje of schorre stem zijn écht niet nodig. Laat de overacting achterwege.
  5. Denk eraan: meld je je op maandag of vrijdag ziek, dan komt dat serieus verdacht over.
       

Lees ook:

   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?