Liefde en seks
Vorige

1 van 94

Volgende
Volgend artikel:

ZEB organiseert speeddates voor single medewerkers en klanten

Werkloze vrouwen liggen minder goed in de Tinder-markt

Onderzoek Tinder
Mannen starten minder snel een gesprek met werkloze vrouwen op Tinder, blijkt uit onderzoek.
Wil je als vrouw dat een man je aanspreekt op de datingapp Tinder? Een job blijkt hierbij cruciaal. Maar wat voor job vrouwen precies uitoefenen, is niet van belang.

Dat blijkt uit een undercoveronderzoek van UGent. In het onderzoek kregen 4.800 echte Tinder-gebruikers in Gent, Brugge, Kortrijk en Leuven een like – waarmee op Tinder interesse kenbaar wordt gemaakt – van 32 gecreëerde Tinder-profielen. Deze fictieve profielen verschilden alleen in hun job, die lukraak werd toegekend.

Lees ook: Welk diploma scoort op Tinder?

Er is alvast een groot verschil in de eerste fase op Tinder: het uitdelen van likes. Wanneer een gemiddelde man op Tinder 100 vrouwen beoordeelt, geeft die aan 61 van die 100 vrouwen een like. Wanneer echter een gemiddelde vrouw op Tinder 100 mannen beoordeelt, geeft die aan slechts 6 mannen een like.

“Op Tinder zijn vrouwen dus ongeveer tien keer selectiever dan mannen, of mannen zijn tien keer hopelozer. Het is maar hoe je het bekijkt”, stelt Brecht Neyt, coördinator UGent @ Work. Vrouwen starten ook veel minder vaak een gesprek met hun matches.

Ontdek: 15 jobs voor vrouwen die mannen sexy vinden

Gesprek starten

Een job hebben, blijkt in de eerste fase op Tinder geen invloed te hebben in de beoordeling van de geëvalueerde profielen. Maar wel in de tweede fase: of er al dan niet een gesprek wordt gestart.

“Mannelijke Tinder-gebruikers starten minder vaak een gesprek met vrouwen die ‘tussen twee jobs zitten’, in vergelijking met vrouwen die wel tewerkgesteld zijn”, stelt Brecht. Maar er blijkt geen verschil tussen vrouwelijke profielen die een meer prestigieuze job uitoefenen in vergelijking met profielen die een job met minder aanzien hebben.

“Al moeten we opmerken dat we deze analyse alleen konden uitvoeren voor de mannelijke Tinder-gebruikers, omdat er te weinig vrouwelijke Tinder-gebruikers gesprekken startten met mannen.”

CHECK: Wat solliciteren en daten gemeen hebben

(William Visterin) - Bron: Go for happy Magazine

11 november 2022
Anderen bekeken ook