Jaarlijkse vakantie
Vorige

1 van 178

Volgende

Werkdruk niet hoger tijdens vakantie collega's

Uit onderzoek van SD Worx Nederland blijkt dat werknemers tijdens de vakantieperiode, wanneer veel collega's afwezig zijn, geen hogere werkdruk ervaren. Meer dan de helft kan zelfs meer werk verzetten dan buiten de vakantieperiode.
#

Maar liefst 89 procent van de ondervraagde Nederlandse werknemers geeft in de studie aan tijdens de vakantieperiode niet meer werkdruk te voelen dan normaal. En dit terwijl de meeste medewerkers die op vakantie vertrekken niet worden vervangen. De helft van de ondervraagden (51 procent) verklaart dat het werk hierdoor verschuift naar andere collega's.

Hoewel achterblijvende werknemers dus belast worden met de taken van hun collega's komt de werkdruk niet hoger te liggen. Dat de vakantieperiode voor velen in het algemeen als rustiger wordt ervaren is een van de mogelijke verklaringen dat er meer ruimte overschiet om het werk van collega's op te vangen. 58 procent zegt zelfs tijdens deze periode aan meer werkzaamheden toe te komen dan anders.

Afspraken

Goede afspraken met collega's blijken een must. Zo stemt 81 procent van de ondervraagde medewerkers hun vakantieperiode af met collega's, waardoor de werkdruk van de achterblijvers onder controle blijft.

"Wij wilden weten of medewerkers de vakantieperiode ook echt als komkommertijd ervaren", aldus Mark Bloem, algemeen directeur bij SD Worx Nederland. "De stress die het oplevert voor medewerkers die het werk van collega’s opvangen blijkt mee te vallen, mede doordat de eigen werkzaamheden in de vakantieperiode ook verminderen."

(nm) – Bron: Managersonline.nl 

10 september 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook