Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 724

Volgende

Te hoge werkdruk? Slechts helft werknemers slaat alarm

Onderzoek van het Nederlandse trainingsbureau Van Harte & Lingsma wijst uit dat veel hoogopgeleide werknemers regelmatig werkdruk ervaren. Slechts de helft van de werknemers trekt daadwerkelijk aan de alarmbel wanneer het te ver gaat.
#

Het onderzoek, dat werd uitgevoerd bij 500 hoogopgeleide Nederlanders, toont aan dat 65 procent van de ondervraagden op het werk wel eens over hun grenzen heen gaat. Slechts de helft slaat effectief alarm wanneer het zover is. Vooral bij vrouwen blijkt er een hoge druk te staan op de werk-privébalans: 72 procent gaat wel eens tot regelmatig over de grens. Bij de mannen is dat 'slechts' bij 59 procent het geval.

Gevoel van falen

"Een reden voor het niet betrekken van de werkgever bij dit probleem is het gevoel van falen," aldus Sandor Penninga, senior trainer en coach bij Van Harte & Lingsma.

Ongeveer 37 procent van de ondervraagden gaf aan af en toe tot regelmatig het gevoel te hebben dat men gefaald heeft, wanneer het probleem van overbelasting wordt aangekaart. Dat percentage ligt bij vrouwen nog hoger, bijna de helft (46 procent) van de ondervraagde vrouwen ervaart soms tot regelmatig een gevoel van falen wanneer men de te hoge werkdruk ter sprake brengt.

(nm) – Bron: Managersonline.nl 

27 december 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook