Workaholics
Vorige

1 van 149

Volgende
Volgend artikel:

Hoe omgaan met onrealistische doelstellingen op het werk? 5 tips

Systematisch overwerken verhoogt risico op depressies

Wie meer dan drie tot vier uur per dag overwerkt, heeft meer kans op een zware depressie dan andere werknemers. Dat blijkt uit een onderzoek van het University College Londen en het Finse Instituut voor Arbeidsgeneeskunde.
#

Hoewel het noodzaak kan zijn om wekelijks overuren te kloppen, mag je hier niet in overdrijven. Te lange werkdagen zijn nefast voor je gezondheid. Werknemers die zich aan het voorziene uurschema houden, hebben minder kans op zware depressies dan zij die dagelijks meer dan drie overuren kloppen. Bovendien blijkt uit andere studies dat mensen zich minder kunnen ontspannen en dat gezinsconflicten en stresshormonen in het bloed frequenter aanwezig zijn.

Geen verklaring

Plausibele verklaringen kunnen de onderzoekers van beide universiteiten niet geven. Zij leidden de resultaten enkel af uit onderzoek dat ze gedurende langere periode afnamen bij beambten van de Britse autoriteiten. In totaal had 3,1 procent (ofwel 66 mensen) van de 2.123 onderzochten last van een depressie. Bij de 1.105 mensen met 7 tot 8 werkuren per dag waren het er 38, bij de 227 ondervraagden met 11 tot 12 werkuren per dag waren het er 10.

Een opvallend resultaat als je weet dat overheidsbeambten er in het algemeen een gezondere levensstijl op nahouden dan de gemiddelde bevolking. Bij hen liggen de cijfers dan ook 3,1 procent lager dan bij de gewone werkbevolking.

(mw) 

26 januari 2012

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook