Vorige

1 van 112

Volgende
Volgend artikel:

Langdurig ziekteverzuim nooit zo hoog in België

Recordjaar voor absenteïsme in Belgische bedrijven

17 april 2013
2012 was een recordjaar voor het ziekteverzuim in Belgische bedrijven. Dat meldt Partena Vitaliteitsmanagement, een organisatie dat tot de Partena-groep behoort en zich richt op gezondheid en ziektepreventie binnen bedrijven.
ziek

Afgelopen jaar bleek het ziekteverzuim nog nooit zo hoog in België. “We kunnen het groeiende absenteïsme verklaren door de invloed van een ouder wordende arbeidspopulatie, de crisis, de stress, een ongezonde levensstijl, de hoge werkdruk, de arbeidsomstandigheden en de daaruit volgende demotivatie”, aldus Inge Wiame, vitaliteitsmanager bij Partena.

Partena benadrukt daarom het belang van duurzaam werken, wat betekent dat werkgevers investeren in de gezondheid, scholing en productiviteit van hun werknemers. Onderzoek van CapGemini toont namelijk aan dat duurzaam werken leidt tot een daling van het ziekteverzuim met 1 procent, wat werkgevers een serieuze kost per jaar kan besparen.

Gezondheidsbeleid

Cijfers van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie wijzen uit dat de non-profitsector het een stuk beter doet dan de profitsector op vlak van gezondheidsbeleid. Het verschil tussen de sectoren is opmerkelijk, zowel voor gezonde voeding (profit: 14,23 procent; non-profit: 20,45 procent) als lichaamsbeweging (profit: 19,16 procent; non-profit: 24 procent).

Bedrijven uit de quartaire sector (ziekenhuizen, scholen, sociaal werk …) scoren het best op gezonde voeding (26,61 procent) en ook lichaamsbeweging krijgt veel aandacht in deze sector (28,5 procent).

(nm) – Bron: Partena 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15105 andere jobs