Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 812

Volgende
Volgend artikel:

Is er nog wel werk in de bouwsector?

Wereldwijd wil 83% volgend jaar een andere job!

83 procent wil andere job
De pandemie heeft bij heel wat werknemers iets in gang gezet: uit onderzoek blijkt dat wereldwijd zo’n 83% werk wil maken van een andere job en dat 82% vindt dat Artificial Intelligence hierbij een grote meerwaarde kan betekenen.

Wereldwijd onderzoek

Het afgelopen anderhalf jaar heeft bij heel wat werknemers voor verhelderende inzichten gezorgd. Zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek van softwarebedrijf Oracle en onderzoeksbureau Workplace Intelligence dat een groot deel van hen van plan is om op korte termijn andere professionele oorden op te zoeken. Slimme technologie kan hierin een grote rol spelen.

Extra: Valt jouw nieuwe job ook tegen door corona?

Cijfers en letters

De definitie van professioneel succes is bij heel wat werknemers (88%) sinds de pandemie grondig veranderd. De gedwongen lockdown en het vele telewerken deed velen onder hen nadenken en stilstaan bij hun huidige werksituatie. Deze zelfreflectie zorgt er in heel wat gevallen voor dat een betere werk-privébalans (42%), de nood aan flexibiliteit op de werkvloer (33%) en een hogere dosis arbeidsvreugde (37%) prioritaire actiepunten worden.

Ondanks de grote uitdaging en de persoonlijke pijnpunten (financiële toestand, weinig zelfvertrouwen, …) is 83% van de ondervraagde werknemers toch klaar voor een concrete, professionele verandering. Om die stap te zetten, hebben ze heel wat over. Zo is 52% bereid om - in ruil voor interessante carrièremogelijkheden - hiervoor een aantal vakantiedagen op te geven. Ook het opgeven van financiële bonussen (51%) en zelfs een deel van het salaris (43%) is niet langer taboe.

Wanneer van job veranderen? Deze 4 factoren zijn cruciaal

Slimme beslissing door slimme technologie …

Ook blijkt uit het onderzoek dat het gebruik van slimme technologie steeds populairder wordt. Zo gelooft 82% dat Artificial Intelligence echt een meerwaarde kan betekenen bij het nemen van loopbaanbeslissingen. Reden: slimme technologie kan voor onbevooroordeelde raad zorgen, specifieke vaardigheden aanbevelen of nieuwe jobs vinden die perfect aansluiten op het huidige vaardigheidsprofiel.

Elke dag keuze uit duizenden jobs! Ga naar jobat.be en vind een job die écht bij je past

… en een goede loopbaancoach

Toch is slimme technologie alleen niet heiligmakend. Menselijk, persoonlijk advies speelt nog altijd een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste richting. Zo kan een loopbaancoach verder kijken dan alleen maar je cv en jou advies geven op basis van je unieke persoonlijkheid en je troeven en vaardigheden.

Lees ook: Wat is loopbaanbegeleiding?

(fd)

15 november 2021
Anderen bekeken ook