Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 958

Volgende
Volgend artikel:

Vlaams opleidingsverlof zit in de lift

Welke jobs passen best bij jouw persoonlijkheid?

Welke jobs passen bij jouw persoonlijkheid
Ken jij jezelf door en door? Vaak vallen bepaalde karaktereigenschappen je al niet meer op. En toch is het belangrijk om een goed inzicht te krijgen in je persoonlijkheid om een gepast carrièrepad uit te stippelen. Als je bijvoorbeeld weet dat je een introvert persoon bent en van plannen houdt, ga je gerichter op zoek naar iets dat bij je past. De kans op voldoening in je job is dan een stuk groter.

Je persoonlijkheid is natuurlijk niet de enige factor die je een gepaste job zal opleveren. Maar het is wel een belangrijk onderdeel van de zoektocht. Wanneer je op je sterke punten inspeelt, zie je door het bos de bomen beter. Je zal succesvoller zijn in wat je doet. Ontdek hieronder de match tussen jouw unieke eigenschappen en de ideale loopbaan.

Elke dag keuze uit duizenden jobs! Ga naar jobat.be en vind een job die écht bij je past

Organisatietalent

Ben je iemand die eerst een plan heeft en daarna pas tot actie overgaat? Dan ligt organiseren jou zeker. Je maakt lijstjes die je met veel voldoening afvinkt. Organisatie gaat hand in hand met een oog voor detail en een goed timemanagement. Een job als eventmanager is je dan ook op het lijf geschreven. Neem je de touwtjes graag voor iemand anders in handen? Als personal assistant ben je de rechterhand van de baas en regel je zijn of haar professionele leven van A tot Z.

CHECK: De 11 beste to do-lijst apps

Duidelijk en eerlijk

Eerlijke mensen hebben hun hart op de juiste plaats. Ze denken twee keer na voor ze iets doen en hebben de gevoelens van de ander altijd in het achterhoofd. Staat respect bij jou op nummer één? Deze eigenschap geeft je ook de kans om goed advies en begeleiding te geven waar mensen iets aan hebben. Zo vind je oprechte mensen vaak terug in de rol van rechter, jeugdwerker of kwaliteitscontroleur. Deze posities vragen menselijkheid en de juiste beslissingen.

Doe de test: Hoe emotioneel intelligent ben jij?

Extravert beest

Als extravert persoon floreer je in de aanwezigheid van anderen. Je voelt je comfortabel voor grote groepen en neemt het voortouw. Denk hierbij aan verschillende functies binnen de PR-wereld. Je bent een spreekbuis en helpt anderen graag vooruit. Ook in een job als leerkracht kan extraversie een belangrijke rol spelen. Je bent een onmisbare schakel in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Als je met passie lesgeeft, laat je ongetwijfeld een geweldige indruk na.

Extra: Heb je best een introverte of extraverte baas?

(ch/em) - Bron: careeraddict.com

29 april 2022
Anderen bekeken ook