Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 970

Volgende
Volgend artikel:

Waarvoor gebruik jij ChatGPT op kantoor?

De 11 beste to do-lijst apps

Lijkt je dagelijks leven een aaneenschakeling te zijn van taken die moeten worden afgevinkt? Je bent niet de enige. Gelukkig is je smartphone van onschatbare waarde, want met deze elf to do-apps wordt alles een stuk makkelijker. En leuker!

1. Todoist

Nee, de letter L werd niet per ongeluk vergeten. Het doel van de app: zo snel mogelijk tot ‘Todoist Zero’ geraken. Je kunt makkelijk en snel nieuwe taken toevoegen, je kunt kiezen uit een leger aan functies en alles eenvoudig delen met andere Todoist-fans.

2. TickTick

TickTick is meer dan een simpele to do-app. Het is dé tool voor fans van de mantra ‘less is more’, met weinig visuele toeters en bellen maar wel met een aantal handige functies. Je kunt een taak aanmaken, en daar vervolgens subtaken, notities en zelfs bestanden aan toevoegen. Bovendien kun je de kalender gebruiken om al je afspraken in vast te leggen.

3. Microsoft To Do

Microsoft To Do bouwt verder op de gigantisch populaire Wunderlist dat werd overgenomen door het Amerikaanse bedrijf. De interface is bijna identiek: als je de app opent, kom je meteen in het takenoverzicht voor vandaag terecht. Naast je dagtaken kun je per thema een lijst aanmaken waar je plannen notities in kwijt kunt. Simpel, maar praktisch.

4. Things

Eenvoudig, maar absoluut niet saai! In Things kun je lijstjes maken met taken die vandaag nog moeten gebeuren, met taken die overal tussen dreigen te vallen en je kunt een logboek bijhouden waarin je alle voltooide taken herbekijkt en sorteert. Met de labels kun je perfect aangeven waar je prioriteiten liggen, welke dingen moeilijker zijn en hoelang je denkt aan een taak te besteden.

5. Omnifocus

Wil je een app met veel toeters en bellen, dan is Omnifocus perfect! Er zijn duizend-en-een functies: voor het maken van een simpel boodschappenlijstje tot een projectplanning voor al je collega’s. De taken kun je uitbreiden met een locatie, een tijdstip en een context. En eventueel een foto, een notitie of een audio-opname. Extra handig: met de widget kun je je taken snel checken zonder de app eerst te openen.

6. Habitica

Habitica is een geval apart. De app is een instrument om jezelf te ontwikkelen, en daar gebruiken ze een avatar voor. Je kunt je goede en slechte gewoontes invoeren en doelstellingen op lange en korte termijn. Heb je een taak voltooid of doe je iets goed? Dan verdien je bonuspunten waarmee je je avatar met nieuwe dingen kunt uitrusten.

7. Google Tasks

Google is geen fan van omslachtig werk, en dat zie je terug in Google Tasks. Vanuit Gmail kun je Tasks openen en e-mails en taken meteen in je planner slepen. Open je vervolgens Google Agenda, dan vind je al je taken met datum meteen terug. Ook leuk: als je een taak afvinkt, dan wordt dat gevierd. Een extra schouderklopje voor al dat harde werk.

8. todo.txt

Todo.txt is niet meer dan een plat tekstbestand dat je in je Dropbox-account kunt plaatsen. Je kunt taken koppelen aan een project, de prioriteit kiezen en taken filteren. Ideaal voor de simpele huis-tuin-en-keuken-gebruiker.

9. Nozbe

De grootste troef van Nozbe? De integratie van Twitter, Evernote, Dropbox en Google Agenda. In één klik kun je via Twitter een taak naar Nozbe sturen. Handig!

10. Remember The Milk

Een app die je al jaren meegaat! Je hebt een algemene feed waar al je taken in notities in terechtkomen. Tags en lijstjes zorgen voor structuur. Het jammere is dat de nuttigste functies voor abonnees zijn voorbehouden. Wil je een notificatie krijgen? Dan moet je wel betalen.

11. Any.do

Intuïtief en eenvoudig zijn de sleutelwoorden van Any.do. Taken kun je plaatsen onder vandaag of morgen, en de app voorziet handige categorieën voor dingen waar je niet meteen een dag op kunt plakken. De omlijnde set van handelingen zal in het misschien wat beperkend aanvoelen, maar geen zorgen: er is keuze genoeg!

(dt/em) - Bron: Zapier

6 maart 2020
Anderen bekeken ook