Vorige

1 van 70

Volgende
Volgend artikel:

9 verrassende extralegale voordelen

We werken allemaal met verouderd materiaal

7 augustus 2014
Het percentage verouderde en gedateerde technologische toestellen in bedrijfsnetwerken over de hele wereld is de afgelopen jaren opvallend blijven groeien. Een gevolg van de financiële crisis dat bedrijven in besparingsmodus liet gaan.

Meer dan 51 procent van alle apparatuur die werd onderzocht, is nu verouderd of zelfs overbodig. Dit blijkt uit het Network Barometer Report 2014, een onderzoek dat Dimension Data sinds 2009 jaarlijks uitvoert.

Kostenbesparingen door crisis

Edwin de Brave, Solutions Director van Dimension Data: "In de afgelopen jaren zagen we het aantal verouderde en gedateerde apparatuur gestaag toenemen. Onze algemene aanname hierbij was dat een vernieuwing van de technologie op handen was. Onze onderzoeksresultaten tonen nu echter aan dat organisaties netwerkvernieuwing langer uitstellen dan verwacht."

Volgens de Brave zijn er drie belangrijke oorzaken van deze trend:

  1. Kostenbesparingen: organisaties wenden hun investeringsbudgetten anders aan.
  2. Bedrijven gebruiken steeds vaker ‘ICT as a service’ (IAAS)-modellen, waardoor ze niet meer hoeven te investeren in hun eigen infrastructuur.
  3. De komst van ‘software defined networks’ zorgt ervoor dat organisaties langer wachten om nieuwe technologie te selecteren en implementeren. Iets dat alleen nog aan invloed zal winnen de komende jaren.

"Wij verwachten dat de groei van cloudcomputing, mobility en het aantal ‘connected things’ het netwerk extra onder druk zet en dat klanten moeten kijken naar hun netwerkarchitectuur, niet naar de afzonderlijke devices," legt de Brave uit.

Wereldwijd fenomeen

Vooral Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific en Europa vallen ten prooi aan de veroudering van hun toestellen. Australië, het Midden-Oosten en Afrika lijken het vernieuwingsproces te hebben aangevat in vergelijking met vorig jaar.

Dimension Data ondervond ook dat het percentage verouderde toestellen hoger lag in bepaalde sectoren. Zo lijdt vooral de financiële dienstverlening, de gezondheidszorg en het onderwijs onder de besparingen op technologie. Zelfs serviceproviders en telecommunicatoren stellen hun netwerkvernieuwingen uit. Dit komt vooral door de grootte van deze organisaties, waardoor de kosten van een update enorm kunnen oplopen. Bedrijven in deze branche hebben over het algemeen een groot aantal stafmedewerkers die hun netwerkinfrastructuur ten allen tijde goed kunnen blijven ondersteunen en beheren. Deze organisaties kunnen het zich daardoor veroorloven het grotere risico van verouderde netwerken te nemen.

“Het belangrijkste dat organisaties kunnen doen om te garanderen dat hun netwerk de business ondersteunt, is te investeren in operationele supporttools en –processen.” Volgens de Brave is er ook niets mis met organisaties die zo lang mogelijk wachten om een update uit te voeren. Zolang het hun bedrijfsstandaarden niet ondermijnt of de behoeftes van het bedrijf niet verwaarloost. “Het is het allerbeste als de businessbehoeften de drijfveer zijn van veranderingen in de netwerkarchitectuur, in plaats van technologie te upgraden alleen om veroudering te voorkomen."

(sjv) – Bron: Managersonline.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15152 andere jobs