Computer en internet
Vorige

1 van 74

Volgende

Wat is het pc-privéplan?

12 augustus 2019
De wetgever heeft een speciale regeling uitgewerkt voor werkgevers die hun personeel financieel willen steunen bij de aankoop van een privé-computer. Die kreeg de naam ‘pc-privéplan’ mee.
pc privéplan

In het kader van zo’n pc-privéplan mag een werkgever 60 procent van de aankoopprijs van een privé computerfiguratie, met een maximum van 1.660 euro, belastingvrij terugbetalen aan zijn werknemers.

En ook de aansluitings- en abonnementskosten van een internetabonnement mogen daarbij voor 60 procent vergoed worden door de werkgever. Concreet betekent dit dat de werkgever die tussenkomsten volledig als bedrijfsonkost mag aftrekken en dat de werknemer er niet op wordt belast.

Aan die regeling zijn echter een aantal strikte voorwaarden verbonden:

  • De werkgever moet hiervoor formeel een pc-privéplan organiseren binnen het bedrijf én moet dat plan opengesteld (maar niet verplicht) worden voor alle werknemers uit de personeelscategorie waarvoor het plan werd opgemaakt. Dat kunnen bijvoorbeeld de bedienden of de kaderleden zijn, maar als individueel extralegaal voordeel kan deze regeling onmogelijk dienst doen.
  • In dat pc-privéplan moet duidelijk omschreven worden welke pc, randapparatuur en printer, internetaansluiting en -abonnement en software voor vergoeding in aanmerking komen en is de werknemer verplicht om minstens twee van de opgesomde onderdelen samen aan te kopen om van de fiscale voordelen te kunnen genieten.
        

Of met andere woorden: werkgevers die alleen het internetabonnement van hun personeel willen subsidiëren of die iets extra’s willen doen voor slechts één of enkele werknemers, kunnen van deze regeling geen gebruik maken.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook