Vorige

1 van 477

Volgende
Volgend artikel:

Deze collega's gingen samen in quarantaine ... op kantoor

Wat als mijn collega haar taken niet afwerkt?

8 augustus 2019
Mijn collega maakt haar taken niet af. Stipt op tijd trekt ze haar jas aan om weg te gaan, terwijl anderen nog aan het opruimen zijn. Zou ik iets moeten zeggen?
Tijd om naar huis te gaan...

Het is delicaat om hier iets van te zeggen omdat je dit als collega dikwijls moeilijk kan beoordelen. Ben je er wel zeker van dat de taken niet af zijn? Misschien werkt de persoon ook van thuis uit nog verder? Iedereen heeft namelijk een andere stijl van werken en zolang er geen negatief effect is op anderen of op de resultaten, kan je hier moeilijk tegen optreden. Wanneer deze persoon echter niet aan de vooropgestelde afspraken of deadlines voldoet, is het aan de leidinggevende om hiertegen op te treden.

De leidinggevende moet het gedrag bijsturen indien dit nodig blijkt te zijn. Misschien is er ook een reden waarom jouw collega op tijd dient te vertrekken en heeft zij hieromtrent afspraken met de leidinggevende gemaakt. Indien de onafgewerkte taken echter bij iemand anders terecht komen, stelt zich wel een probleem en kan je dit best aankaarten, bij voorkeur rechtstreeks bij je collega. Maak dan duidelijke en eerlijke afspraken, die voor alle betrokken partijen aanvaardbaar zijn en probeer begrip op te brengen voor ieders situatie.

(Ilse Claes is arbeidspsychologe en business group talent manager bij Tessenderlo Group)   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17372 andere jobs