Vloeken is goed voor je carrière

27 juli 2011
“Verdomme, die k*tcomputer”. Wil jij het ook wel eens uitroepen, maar durf je niet? Gewoon doen, want vloeken zou goed zijn voor je carrière en de teamspirit in je bedrijf.
Vloeken

Sukkel je ergens mee of heb je je pijn gedaan? Laat het gevloek maar komen. Dat is alvast het advies van professor Yehuda Baruch van de University of East Anglia. Volgens hem zou vloeken een goede manier zijn om met stress om te gaan, solidariteit onder de werknemers te creëren en pijn te verbijten.

Teamspirit

Het klinkt misschien vreemd, maar vloeken zou goed zijn voor je carrière. Zeker in situaties waarbij je de stress nog amper het hoofd kan bieden. En er is nog meer. Raar maar waar zou vloeken de teamspirit bevorderen.

Maar wees voorzichtig waar je vloekt. Doe het niet ...:

  • ... in het bijzijn van klanten
  • ... tegen een collega
    

Overdrijf er ook niet mee. Want hoewel onderzoek uitwees dat vloeken goed is, doe je het beter niet te frequent. Hoe meer je vloekt, hoe minder effect het zal hebben. Na een tijdje raak je er immers aan gewend en zullen de woorden hun emotionele kracht verliezen.

Pijnverzachtend

Zoek je nóg een excuus om te kunnen vloeken? Volgens wetenschappers zou het helpen tegen pijn. Als je pijn hebt zouden je hersencircuits verbonden zijn aan emoties, die op hun beurt je hartslag verhogen en je pijngevoeligheid verlagen.

Dat was alvast de conclusie van enkele onderzoekers aan de Keele University in Groot-Brittannië. Zij lieten studenten om ter langst hun handen in een kom met koud water onderdompelen. Ondertussen moesten enkele jongeren vloeken, terwijl de andere studenten niets mochten zeggen. Wat bleek? De jongeren die vloekten konden 40 seconden langer in het water blijven.

(mw) - Bron: businessinsider.com               

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16148 andere jobs