Stress Vorige

1 van 479

Volgende

Mannenhersenen blokkeren bij stress

Het kan vrouwen razend maken: hun partner die tijdens een heftige ruzie plots zijn gedachten laat afdwalen en niet meer luistert naar wat er wordt gezegd. Nochtans kunnen mannen daar helemaal niets aan doen.

24 november 2011

Delen

man met stress

Onderzoekers van de University of Southern California in Los Angeles kwamen tot de ontdekking dat mannen gemakkelijk dichtklappen en op zichzelf terugplooien in stress-situaties, terwijl vrouwen juist aanhankelijk worden en emotionele steun zoeken.

Lagere hersenactiviteit bij stress

Mannen die een boos gezicht te zien krijgen, vertonen een lagere activiteit in die delen van het brein die hen helpen om andermans gevoelens te begrijpen. Wanneer vrouwen met een boos gezicht geconfronteerd worden, vertonen ze daar juist een hogere activiteit.

Vooral als er angst of woede bij komen kijken, reageren mannen die onder druk staan minder uitgesproken op gezichtsuitdrukkingen. “De studie toont aan dat acute stress tegenovergestelde effecten kan hebben op het brein van mannen en vrouwen”, vertelt professor Mara Mather, auteur van de studie.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?