Ontslag nemen
Vorige

1 van 85

Volgende

Verkoopster wil geen make-up dragen en neemt ontslag

18 juli 2011
In het Londense warenhuis Harrods heeft een verkoopster ontslag genomen omdat ze onder druk werd gezet om make-up te dragen.
Make-up

De 24-jarige Melanie Stark besloot zelf op te stappen nadat ze tot tweemaal toe naar huis werd gestuurd wegens het negeren van de strikte dresscode die geldt in het warenhuis. Tot die dresscode behoort ook het dragen van make-up.

Strikte dresscode

Toen Stark op 19-jarige leeftijd voor Harrods begon te werken, kreeg ze een kopie van de 13 pagina’s tellende dresscode overhandigd. De jonge verkoopster droeg liever geen make-up, maar hield zich naar eigen zeggen wel aan alle andere aspecten van de dresscode.

Pas vorige zomer begon haar werkgever moeilijk te doen over Starks make-uploze verschijning. Ze werd in de voorraadkamer aan het werk gezet zodat ze zich niet onder de klanten hoefde te begeven en ze kreeg een workshop aangeboden opdat ze zou kunnen zien ‘hoe ze eruit zou zien met make-up’.

Belediging

Een ware belediging voor Stark. ‘Er werd gesuggereerd dat het een verbetering zou zijn. Ik begrijp niet hoe ze zoiets kunnen zeggen.’ Als compromis stelde het warenhuis voor om enkel eyeliner en lippenstift te dragen, maar ook dat weigerde Stark principieel te aanvaarden.

De verkoopster besloot daarop om ontslag te nemen. Volgens een woordvoerder van Harrods getuigde het gedrag van Melanie Stark van ‘een algeheel gebrek aan loyaliteit ten opzichte van de dresscode van het bedrijf’.

(mo)

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook