Vorige

1 van 190

Volgende
Volgend artikel:

Minder ontslagen tijdens coronacrisis: hoe komt dat?

Geen ontslag na rol in erotische film

18 maart 2011
Een vrouwelijke leerling-kok die een rol speelde in een erotisch getinte film mag niet ontslagen worden door de hotelketen waar ze werkt, zo bepaalde een rechtbank in het Nederlandse Leeuwarden.
Une apprentie en cuisine plutôt sexy

Toen de leidinggevende van de leerling-kok ontdekte dat ze in haar vrije tijd meewerkte aan de opnames van een erotische film, werd de vrouw op staande voet ontslagen. De werkgever wilde op geen enkele manier met de film geassocieerd worden.

Geen contact met klanten

Volgens de rechter vormt de activiteit van de werkneemster geen dringende reden voor ontslag. De arbeidsovereenkomst mag volgens de rechtbank niet beëindigd worden omdat de handeling zich afspeelde in de privésfeer van de werkneemster en geen enkel raakvlak had met de bedrijfsactiviteiten van de hotelketen. De vrouw had tijdens het uitvoeren van haar werk ook geen contact met klanten van haar werkgever.

“Bovendien heeft het vroegtijdig eindigen van het dienstverband voor de werkneemster grote gevolgen met betrekking tot het succesvol afronden van haar opleiding”, zo stelt de rechtbank nog. De vrouw was ook niet verplicht om haar werkgever op de hoogte te brengen van haar nevenactiviteiten.

(mo)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15134 andere jobs