Sollicitatiegesprek
Vorige

1 van 276

Volgende

Verhoog je kansen bij een sollicitatiegesprek

De uren voor je als sollicitant de deur binnengaat, kunnen van doorslaggevend belang zijn. Wij geven je vijf onverwachte tips.
#

 1. Doe een goede daad
  Duik de dag voor je gesprek eens in je portemonnee voor een straatmuzikant of stop om een voetganger te laten oversteken. Wedden dat je je er beter door voelt? Bovendien heb je een positieve eigenschap van jezelf om tijdens het gesprek te vermelden.
 2. Beweeg
  Niets pept een mens zo op als natuurlijke endorfines. Werk je even in het zweet door een half uurtje te joggen, bijvoorbeeld. Begin er wel niet meer het laatste uur voor je gesprek aan. Je wil toch nog de tijd nemen om fris en gewassen toe te komen, niet?
 3. Eet een lichte maaltijd
  Met een lege maag kan niemand zich goed concentreren. Kijk dus uit dat je maag niet begint te knorren tijdens het gesprek en zorg ervoor dat je op voorhand iets eet. Stop je echter niet te vol, maar kies voor een lichte maaltijd. Zo blijf je alert.
 4. Leeg je zakken
  Met een zware portefeuille, sleutelbos en gsm in de zakken, blijft er van je mooie pak niet veel over als je gaat zitten. Leeg je zakken en stop zoveel mogelijk in je aktentas of handtas. Ook belangrijk: zet je gsm uit.
 5. Vergeet de receptionist niet
  Vanaf het moment dat je de lobby binnenstapt, word je in de gaten gehouden. Laat dus ook bij de receptionist een goede indruk na. Wil je professioneel overkomen, dan kan je beter dat roddelblaadje thuis laten en kiezen voor een krant om de wachttijd te doden.
     

Lees ook:

   

9 augustus 2019
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook