Thuiswerken
Vorige

1 van 219

Volgende

Thuiswerken minder populair?

20 januari 2014
Nadat de CEO van Yahoo! Marissa Mayer vorig jaar bekendmaakte dat ze het thuiswerken aan banden zou leggen, volgen steeds meer CEO’s haar voorbeeld.
laptop op schoot

Zo deelde recent ook Hewlett-Packard mee het thuiswerk te zullen terugschroeven. Nochtans was het idee dat ‘ iedereen overal en op gelijk welk moment zou kunnen werken’ aan een stevige opmars bezig. Nieuwe technologieën laten dit ook toe en initiatieven zoals de jaarlijkse Nationale Thuiswerkdag onderstrepen de talrijke voordelen van deze nieuwe vorm van werken.

Maar organisaties leren natuurlijk uit hun ervaringen en blijkbaar is niet elk bedrijf geschikt voor thuiswerk. Zo benadrukt HP in haar communicatie dat er dringend gewerkt moet worden aan een groter engagement en innovatie. Een betere samenwerking op de werkvloer zou dit moeten bewerkstelligen.

In België

Toch is de kans klein dat Belgische organisaties het thuiswerk massaal zullen afschaffen. Bij bepaalde Amerikaanse bedrijven is het telewerk namelijk de spuigaten beginnen uitlopen. In extreme gevallen zag men bepaalde collega’s soms jaren niet meer. Bovendien hadden heel wat bedrijven simpelweg de kantoorruimte niet beschikbaar en de afstanden zijn vaak groter dan in ons land. Meer dan de helft van onze Belgische klanten stimuleert thuiswerk echter op een doordachte manier en heeft hier positieve ervaringen mee.

(tc) 

Tim Christiaens is de oprichter van de Time Management Company en auteur van Win Tijd Op Jouw Manier. Hij is een expert in time management en coacht medewerkers in tijdsbeheer. 

>> Schrijf je in voor de open opleiding van Time Management Company en krijg 10 procent Jobat-korting!  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook