Thuiswerken Vorige

1 van 132

Volgende

Stress afgelopen jaar gestegen bij helft werknemers

Uit onderzoek van werkplekaanbieder Regus blijkt dat maar liefst 52 procent van de Belgische kantoorwerkers vindt dat hun stressniveau het afgelopen jaar is toegenomen. De respondenten gaven aan dat de meeste oorzaken van hun stress niet privé- maar werkgerelateerd zijn.

21 november 2012

Delen

stress bureau

Het onderzoek van Regus, dat bij meer dan 16.000 kantoorwerkers (waaronder 300 Belgen) werd uitgevoerd, wijst uit dat wereldwijd 48 procent van de kantoorwerkers beweert dat hun stress het afgelopen jaar is gestegen. Bij de ondervraagde Belgen ligt dat percentage iets hoger, 52 procent gaf aan meer stress te hebben.

Oorzaken?

De belangrijkste oorzaken van stress bij Belgische kantoorwerkers zijn 'werk' (51 procent), 'klanten' (46 procent) en 'persoonlijke financiën' (42 procent).

“Het stressniveau blijft wereldwijd toenemen en bedrijven moeten daarom actie ondernemen om de stress bij hun werknemers aan te pakken. Stress eist immers niet alleen een zware tol voor werknemers, maar ook voor bedrijven. Deze krijgen te maken met meer ziekteverzuim en een lagere productiviteit van de werknemers", aldus William Willems, Algemeen Directeur van Regus België en Luxemburg.

Flexibel werken

"Flexibel werken kan een oplossing bieden. Bovendien is dit beter voor de privé-werkbalans en verbetert het de productiviteit van werknemers.” 69 procent van de Belgische respondenten is diezelfde mening toegedaan en vindt dat flexibel werken stress vermindert. Daarnaast zegt ook 65 procent dat flexibel werken beter is voor het gezin en 76 procent van de ondervraagde Belgen geeft aan dat het de productiviteit doet stijgen.

(nm) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?