Werkplek Vorige

1 van 516

Volgende

3 op 10 werken in mentaal ongezonde omgeving

Een internationale enquête van onderzoeksbureau Ipsos Public Affairs toont aan dat bijna drie op de tien werknemers hun werkomgeving mentaal onveilig én ongezond vinden.

11 april 2012

Delen

In de 24 landen waar de studie werd uitgevoerd, bleek 27% van de werknemers niet gelukkig te zijn met de mentale aspecten van hun werkplek. De oorzaken hiervan zijn niet al te duidelijk, maar mogelijks dragen frustratie, stress, persoonlijke conflicten of gebrek aan feedback of promotie bij aan een mentaal ongezonde werkomgeving.

Gezondste werkplek in VS & Canada

Bijna de helft (47%) van de 14.618 deelnemende werknemers beweerde in een mentaal gezonde omgeving te werken, 27% vond het tegenovergestelde en 26% beweerde ergens tussenin te zitten.

Ondanks de weinige vakantiedagen en de algemeen langere werkdagen van Amerikanen en Canadezen vergeleken met die van Europeanen scoren zij het hoogst op een gezonde werkomgeving. In Argentinië zijn ze het minst tevreden met hun werkomgeving: maar liefst 44% vindt het psychologisch onveilig en ongezond op het werk.

Werkende 55-plussers met een goed inkomen en een hoge opleiding zijn best tevreden met de psychologische aspecten van hun werkplek.

(nm) – Bron: hrpraktijk.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?