Zo schrijf je een overtuigende motivatiebrief
Met deze gids leren we je de kunst aan van een goede motivatiebrief te schrijven...
Niks zo vervelend als taalfouten. Zeker in je cv, je motivatiebrief of je communicatie aan een leidinggevende. Geen zin om elk woordje op te zoeken? Hoeft niet! We schotelen je graag een lijst voor met de 20 meest gemaakte fouten.
Vooraleer je naar beneden scrolt … Overloop eerst even de schrijfwijzen van onderstaande woorden. Noteer de correcte schrijfwijze en kijk onderaan op deze webpagina voor de oplossingen. Nog een tip: schrijf de woorden die je fout had op een post-it en hang het briefje aan je scherm. Zo vermijd je dat je dezelfde fouten in de toekomst nog eens maakt.
Extra: Hoe nefast is een dt-fout op je cv?
Zijn er nog andere woorden waarbij je twijfelt over de schrijfwijze? Zoek ze snel op! Dat vraagt wat tijd, maar zo voorkom je wel een taalblunder. Via Woordenlijst.org vind je meteen de juiste schrijfwijze. Andere websites die een plekje tussen je favorieten verdienen zijn Taaladvies.net, Taalunie.org en Onze Taal. Ook handig: Synoniemen.net. Kwestie dat je af en toe eens wat met woorden speelt als je schrijft!
Een (schrijf)fout in je cv... Wat nu?
(em)
23 juni 2021Met deze gids leren we je de kunst aan van een goede motivatiebrief te schrijven...
Wil je absoluut die ene job te pakken krijgen? Dan moet je opvallen tussen alle kandidaten. De gouden regel voor een goed cv: een boeiende verhaallijn.
Een mooi cv komt altijd van pas. Maar dan wel liefst zonder deze fouten en clichéwoorden. Een overzicht...
Je cv staat op punt. Je motivatiebrief ook. Je hebt de vereiste diploma’s en de motivatie. Toch hoor je niks. Hoe kan dat? Wel, om deze redenen.
Dat een sollicitatiebrief meteen in de papiermand verdwijnt zodra er een dt-fout in staat, blijkt niet juist. “Dat is een mythe.”
Op de elektronische snelweg heeft iedereen z'n eigen stijl. De een schrijft ‘geachte’, terwijl de ander kiest voor het nonchalante ‘hé’. Maar wat is het beste?
Niets zo stresserend als je cv mailen naar een potentiële werkgever. En dan zie je plots een schrijffout. Pas je dat aan en stuur je het opnieuw? Of beter niet?
Een spellingsfout in je sollicitatiebrief? Een flater op je cv? Dan is de kans groot dat je kandidatuur ‘verticaal geklasseerd’ wordt.
Voor veel sollicitanten is het een van de grootste uitdagingen tijdens de jobzoektocht: een geschikte sollicitatiebrief schrijven.