Vorige

1 van 26

Volgende
Volgend artikel:

Wat houdt het rookverbod op de werkvloer in?

Rokers werken uur per dag minder

7 oktober 2010
De gemiddelde roker neemt iedere dag vier rookpauzes van vijftien minuten. Op jaarbasis zou een roker dus ongeveer 240 uren minder werken dan zijn niet-rokende collega’s.
Een roker werkt tot 1 uur per dag minder.

De Britse website OnePoll.com, gespecialiseerd in marktonderzoek, kwam tot die conclusie na een studie waarbij 2.500 werknemers betrokken waren. Vrouwen nemen over het algemeen langere pauzes dan mannen, omdat zij van de gelegenheid graag gebruik maken om wat bij te praten met collega’s, zo bleek ook nog uit de resultaten. Slechts één op vijf rokers gaf aan naar aanleiding van de economische crisis minder rookpauzes te nemen.

4 koffiepauzes van 15 min

Een woordvoerder van OnePoll gaf te kennen dat de resultaten wellicht kwaad bloed zullen zetten bij werkgevers en niet-rokende collega’s. “Ieder kantoor heeft wel een aantal werknemers die af en toe buiten een sigaretje gaan roken. Het is ontstellend dat rokers een uur per dag minder werken. Geen enkele werknemer zou wegkomen met vier koffiepauzes van vijftien minuten per dag.”

De studie wees ook uit dat één op tien rokers wel eens naar buiten durft te glippen voor een babbel, zonder zelfs maar een sigaret op te steken.

(mo)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15826 andere jobs