Roken en drugs Vorige

1 van 28

Volgende

Rokers werken uur per dag minder

De gemiddelde roker neemt iedere dag vier rookpauzes van vijftien minuten. Op jaarbasis zou een roker dus ongeveer 240 uren minder werken dan zijn niet-rokende collega’s.

7 oktober 2010

Delen

Een roker werkt tot 1 uur per dag minder.

De Britse website OnePoll.com, gespecialiseerd in marktonderzoek, kwam tot die conclusie na een studie waarbij 2.500 werknemers betrokken waren. Vrouwen nemen over het algemeen langere pauzes dan mannen, omdat zij van de gelegenheid graag gebruik maken om wat bij te praten met collega’s, zo bleek ook nog uit de resultaten. Slechts één op vijf rokers gaf aan naar aanleiding van de economische crisis minder rookpauzes te nemen.

4 koffiepauzes van 15 min

Een woordvoerder van OnePoll gaf te kennen dat de resultaten wellicht kwaad bloed zullen zetten bij werkgevers en niet-rokende collega’s. “Ieder kantoor heeft wel een aantal werknemers die af en toe buiten een sigaretje gaan roken. Het is ontstellend dat rokers een uur per dag minder werken. Geen enkele werknemer zou wegkomen met vier koffiepauzes van vijftien minuten per dag.”

De studie wees ook uit dat één op tien rokers wel eens naar buiten durft te glippen voor een babbel, zonder zelfs maar een sigaret op te steken.

(mo)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?