Thuiswerken
Vorige

1 van 276

Volgende
Volgend artikel:

Welke steden zijn het meest geschikt voor afstandswerk?

Op welke dag werk je best thuis?

Beste thuiswerkdag
Stel dat je binnenkort je thuiswerkdag(en) zelf mag kiezen, welke weekdag is dan het meest geschikt? En wanneer verschijn je toch best op kantoor?

Veel hangt natuurlijk af van afspraken met de werkgever of afdeling. Op sommige dagen zijn er meetings gepland en is je aanwezigheid gewenst of vereist. “Vanuit het oogpunt van het werk is maandag meestal de dag waarop een of andere teamvergadering wordt gehouden. In dat opzicht lijkt het het best om die dag wel naar kantoor te trekken”, zo schreef Philip Coggan, columnist van zakenblad The Economist onlangs.

Ook woensdag is een mogelijkheid als thuiswerkdag. Dat is erg symmetrisch: twee dagen op kantoor, een dag thuis, twee dagen op kantoor. Al zijn op woensdagnamiddag de meeste scholen gesloten en de kinderen dus thuis.

Vaak gekozen dagen om thuis te werken zijn maandag en vrijdag. Al valt er ook wat voor te zeggen om op vrijdag op de werkvloer te verschijnen. “Op vrijdag is het op kantoor meestal rustiger”, stelt Coggan met een knipoog. “Collega's kunnen verdwijnen voor een lange lunch. En als je na 15.00 uur nog niet op je bureau terug bent, stelt niemand zich te veel vragen.”

Welk type thuiswerker ben jij? Doe de test

3/2

Overigens is het best mogelijk dat je binnenkort meer dagen thuis werkt. Sinds 1 juli is bij ons telewerk niet meer verplicht, maar wel nog altijd aanbevolen. In onderling overleg kan je echter nieuwe afspraken maken in verband met thuiswerk, al dan niet via een individuele thuiswerkovereenkomst.

Zo is drie dagen thuiswerk/twee dagen op kantoor een policy die in dat kader vaak opduikt. Al zullen er ongetwijfeld ook wel werkgevers zijn die hun medewerkers het liefst opnieuw voltijds op kantoor zien verschijnen.

Lees ook: Thuiswerken op een productieve én gezonde manier

(William Visterin)

27 augustus 2021

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook