Thuiswerken
Vorige

1 van 238

Volgende

Meer datalekken door thuiswerk

Door de toename van het aantal thuiswerkers stijgt ook de kans op de verspreiding van vertrouwelijke bedrijfsinformatie. Toch heeft slechts 18 procent van de werkgevers een formeel en uitgewerkt beleid voor thuiswerken.
#

Een studie van Iron Mountain, expert in informatiemanagement, toont aan dat bijna twee derde (60 procent) van de Europese werknemers weleens van thuis uit werkt. De meeste werkgevers hebben echter geen duidelijke gedragsregels opgesteld voor thuiswerkers. Dat vergroot volgens Iron Mountain het risico op datalekken.

Bij het huisafval

Zo verstuurt en ontvangt de helft van de respondenten werkdocumenten via hun persoonlijk emailaccount. 29 procent geeft toe bedrijfsgegevens regelmatig in het huis te laten rondslingeren en bijna 20 procent gooit werkgerelateerde documenten bij het huisafval.

Ook werkt ongeveer een op de tien (11 procent) soms vanuit een horecagelegenheid, en maakt 7 procent gebruik van een onbeveiligd draadloos netwerk om werkgegevens te verzenden en ontvangen. Deze gedragingen werken volgens Iron Mountain dataverlies of privacy-overtredingen in de hand en kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor de organisatie.

Informatiebeheer

"Bedrijven staan toe dat hun meest waardevolle bedrijfsmiddel – hun bedrijfsinformatie – verplaatst wordt uit de veilige kantooromgeving naar een onbeveiligde omgeving. Daarmee gaat het zorgvuldig opgestelde informatiebeheerbeleid ook de deur uit. Het is echter belangrijk dat beleid voor informatiebeheer ook betrekking heeft op de thuiswerkplek, of een andere externe werkplek", aldus Jeroen Strik commercieel directeur van Iron Mountain Nederland, België en Duitsland.

(nm) – Bron: Ironmountain.nl 

1 oktober 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook