Vorige

1 van 60

Volgende
Volgend artikel:

Zo bereken je hoeveel pensioen je zal krijgen

Hoe werkbaar werk je loopbaan draaglijk houdt?

9 december 2016
Chris Verbruggen is administratief HR-medewerker bij t-groep. Volgende maand kan ze in principe met pensioen. Maar dat wil ze niet. Wat is haar geheim (en dat van haar werkgever)?
Chris Verbruggen
“Ik vind mijn werk op zich zeker niet te zwaar. Ik wil nog niet met pensioen!” (Chris Verbruggen)

Een carrière van 27 jaar heeft Chris Verbruggen al opgebouwd. Ze doet de administratieve ondersteuning voor de dienstencheque-medewerkers bij t-groep, een werkgever waar Chris al aan de slag was toen de organisatie nog t-interim Vlaanderen heette.

Sandwichgeneratie

Chris omschrijft zich als lid van de sandwichgeneratie. “Mijn ouders en schoonouders leven allebei nog en daar ben ik blij om. Daarnaast heb ik vier kinderen en zeven kleinkinderen."

De situatie klinkt velen vertrouwd in de oren. Door dit alles werd een voltijdse baan voor Chris te veel. Gelukkig kreeg ze gehoor van haar HR-manager. Sinds 2009 werkte ze vier vijfde en sinds vorig jaar halftijds. “Dat was nodig om privé wat meer ruimte te hebben, mede omdat mijn ouders als hartpatiënten af en toe hulp nodig hebben.”

Leefbaar werk

Samen met haar collega Roosje biedt ze vanop de hoofdzetel van t-groep voltijdse administratieve ondersteuning aan de t-interimkantoren. “Ik werk het eerste deel van de week, Roosje neemt over in het tweede deel.”

We moeten allemaal langer werken en Chris is een mooi voorbeeld dat dit kan, mits goede wil van werknemer én -gever. De halftijdse baan was voor Chris nodig om het allemaal leefbaar te houden. “Ik vind mijn werk op zich zeker niet te zwaar. Je ervaring helpt je daar ook bij. Eigenlijk kom ik voor mijn plezier werken. Volgende maand word ik 62 en zou ik eventueel met pensioen kunnen. Maar ik wil dat nog niet. Pensioen is voor later.”

In samenwerking met MARK Magazine
(wv) - Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14864 andere jobs