Leerkrachten worden betaald om niets te doen

Leraars lijken wel een luxeleven te leiden. Niet alleen hebben ze tonnen vakantie, honderden leerkrachten krijgen bovendien hun volledige loon zonder een uur les te moeten geven.
#

In New York worden zo’n 700 leerkrachten gewoon betaald zonder dat ze er iets voor hoeven te doen. De leerkrachten die beschuldigd zijn van misdrijven zoals seksueel wangedrag of geknoei met examens, brengen hun dagen door met scrabbelen, surfen op het internet of gewoon naar de muur staren. Ondertussen krijgen ze wel hun volledige loon op hun rekening.

Door hun contract is het aartsmoeilijk om hen te ontslaan of om hen een andere taak te geven terwijl ze wachten op hun verdict.

Leerkrachten die van hun school verbannen zijn, brengen hun dagen door in zogenaamde ‘rubber rooms’, kantoorruimtes buiten de scholen waar ze maanden, zelfs jaren, wachten op hun verhoor.

P.O.-lerares Judith Cohen moest drie jaar in de rubber room blijven en verdreef de tijd door portretten van haar collega’s te schilderen. Anderen lezen, slapen of geven elkaar yoga-les.

“Je zit daar eigenlijk maar te zitten en dat acht uur lang”, vertelt Orlando Ramos, die er zeven maanden verbleef. Maar sommigen lijken dat niet zo erg te vinden. “Het is ergens wel geruststellend om te weten dat je naar je werk vertrekt om niets te doen”, vindt leerkracht David Suker. Hij zat er drie maanden.

Over het leven in de rubber rooms werd een documentaire gemaakt. Surf naar www.rubberroommovie.com voor meer feiten over de rubber rooms en de trailer van de documentaire. 

25 juni 2009

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook