Jobhoppen
Vorige

1 van 40

Volgende

In welke bedrijven vind je de meeste jobhoppers?

Op zoek naar een job in de technologische industrie? De hoge lonen en overweldigende voordelen zijn natuurlijk aantrekkelijk. Toch kampen grote techbedrijven zoals Apple en Facebook met het grootste aantal jobhoppers.

Je hebt mensen die elk seizoen een hele nieuwe garderobe kopen, of mensen die elk jaar voor een totaal nieuw kapsel gaan. En je hebt mensen die regelmatig van job veranderen, ook wel jobhoppers genoemd.

De ene sector krijgt al wat meer met jobhoppers te maken dan de andere. Volgens Paysa, een bedrijf dat salarisgegevens publiceert, hebben techbedrijven het vaakst te maken met jobhoppers.

Maximum twee jaar

Nochtans hebben werknemers in de technologische sector niet te klagen. De hoge lonen en overweldigende voordelen vind je niet overal. Al kan het waarschijnlijk niet op tegen de hoge werkdruk die de werknemers ervaren.

Uber, een taxibedrijf waarbij je een rit kan aanvragen via een app, kan erover meespreken. Medewerkers blijven gemiddeld amper 1,23 jaar in dienst en dat maakt van Uber het bedrijf dat het meeste te maken krijgt met jobhoppers.

Top tien

Maar ook techgiganten zoals Microsoft en Twitter staan bovenaan in het rijtje. Facebook sluit de top tien af. Werknemers blijven gemiddeld 2,02 jaar in het bedrijf van Mark Zuckerberg.

De top tien:  

  1. Uber: 1,23 jaar
  2. Snap Inc.: 1,62 jaar
  3. Airbnb: 1,64 jaar
  4. Microsoft: 1,81 jaar
  5. Twitter: 1,83 jaar
  6. Amazon: 1,84 jaar
  7. Apple: 1,85 jaar
  8. Oracle: 1,89 jaar
  9. Google: 1,90 jaar
  10. Facebook: 2,02 jaar

(dt/em) - Bron: Business Insider  

23 september 2019
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook