Thuiswerken
Vorige

1 van 220

Volgende

Iedereen wint bij betere balans werk en privé

2 juni 2015
Werknemers die zich door hun werkgever gesteund voelen bij het zoeken naar de ideale balans tussen werk en privé zetten zich meer in. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-dienstverlener Securex bij 1.671 werknemers.
"Werk en privé kunnen vandaag niet los van elkaar gezien worden.” (Emely Theerlynck, hr research expert Securex)

Een goede balans tussen werk en privé doet werknemers beter presteren. Ze genieten ook meer van hun vrije tijd. Toch voelt slechts de helft van de werknemers zich gesteund door hun werkgever in de zoektocht naar die betere balans, blijkt uit het Securex-onderzoek.

“Werk en privé kunnen vandaag niet los van elkaar gezien worden. Organisaties die hierop inspelen, plukken daar zelf de vruchten van. Werknemers aansporen om een evenwichtig werk-privéleven uit te bouwen zorgt voor meer gemotiveerde, betrokken werknemers. De moeite waard om in te investeren”, aldus hr research expert Emely Theerlynck.

Het vinden van een goed evenwicht tussen werk en privé is voor veel mensen echter een moeilijke oefening. Ongeveer één op de drie werknemers zegt nood te hebben aan advies en ondersteuning.

Jongeren vragen meer aandacht

Hoe jonger men is, hoe groter de vraag om hulp. 36 procent van de werknemers jonger dan 30 jaar heeft nood aan advies. Ook bij werknemers met een contract van bepaalde duur is de vraag groot (39%). Werknemers met een contract van onbepaalde duur, vinden de balans tussen werk en privé blijkbaar beter. Van hen zegt maar 29 procent daarbij hulp nodig te hebben.

Slechts de helft van de werknemers (52%) voelt zich effectief door zijn organisatie geholpen in zijn zoektocht naar een goed evenwicht tussen werk en privé. Het minst gesteund zijn de medewerkers in kleine organisaties (47%). Werknemers in middelgrote (60%) en grote organisaties (57%) kunnen rekenen op meer advies.

Werknemers helpen bij het vinden van hun balans, levert nochtans voordelen op, blijkt uit de resultaten van Securex. "Die werknemers zetten zich meer in, voelen zich gemotiveerder en halen hun doelstellingen vaker. Ze ervaren ook meer vrijheid in hun job en voelen zich meer thuis op het werk", besluit Emely Theerlynck.

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook