Het loon van...
Vorige

1 van 860

Volgende

Hoeveel verdien je in Limburg?

Hoeveel verdien je in Limburg?
De Belg verdient gemiddeld 3.881 euro bruto per maand, leren we uit de nieuwste cijfers van het Jobat Salariskompas. Maar dat is natuurlijk een gemiddelde. Verdien je in een bepaalde provincie meer of minder dan in een andere? Ja, zo blijkt!

Het best kan je in Brussel gaan werken, daar ligt het gemiddeld bruto maandloon op 4.475 euro. Ter vergelijking: in Vlaanderen ligt het gemiddelde brutoloon op 3.752 euro. Dat is een verschil van maar liefst 723 euro bruto per maand!

Limburg grootste stijger

Kijken we naar de verdeling van het salaris tussen de verschillende Vlaamse provincies, dan kunnen we daar ook verschillen vaststellen. Goed nieuws evenwel: in alle Vlaamse provincies stijgt het loon. In Limburg zelfs het hoogst van allemaal: gemiddeld verdient iemand die werkzaam is in Limburg 17,4% meer in vergelijking met in 2018. Toen bedroeg het bruto maandloon nog 3.064 euro.

Tegenwoordig kan je in de gezelligste provincie van ons land gemiddeld 3.597 euro bruto per maand verdienen. Enkel in West-Vlaanderen verdien je weliswaar nog minder, gemiddeld 3.579 euro bruto per maand. In alle andere Vlaamse provincies verdien je méér.

Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen...

Extralegale voordelen

Gemiddeld heeft een werknemer in Vlaanderen recht op 6,4 verschillende extralegale voordelen. Ook hier is echter een verschil op te merken tussen de verschillende provincies. Iemand in Vlaams-Brabant werkzaam mag rekenen op gemiddeld 7,03 voordelen, wie in Limburg werkt slechts op 5,88 extralegale voordelen. Weet wel: dat is een stijging van 13,1% ten opzichte van 2018, toen men in Limburg nog gemiddeld recht had op 5,2 verschillende extra’s bovenop zijn/haar loon.

De meest voorkomende extralegale voordelen in Limburg zijn:

  1. een eindejaarspremie: 73%
  2. maaltijdcheques of een maaltijdvergoeding: 69%
  3. een hospitalisatieverzekering: 58%
  4. een 13de maand: 56%
  5. een pensioenplan of groepsverzekering: 53%
  6. een laptop: 52%

Op het vlak van vakantiedagen bengelt Limburg – samen met de provincie West-Vlaanderen - ook onderaan, met elk een gemiddeld van 26 dagen verlof per jaar. In alle andere Vlaamse provincies heb je (gemiddeld gezien) recht op méér vakantiedagen.

Gelukkig met wat je verdient?
CHECK: Wat maakt werken in Limburg zo typisch?

Méér tevredenheid & werkgeluk

Waarom zou je eigenlijk nog in Limburg willen werken, vraag jij je nu misschien af? Wel, hierom: van alle Vlaamse provincies zijn de werknemers uit Limburg het meest gelukkig met hun werk en professionele leven, aldus het Jobat Salariskompas. Hun aantal stijgt bovendien nog, terwijl in de rest van Vlaanderen het werkgeluk overal daalt.

Ondanks ze gemiddeld bijna het minst verdienen, zijn Limburgers bovendien het meest tevreden met hun loonpakket in vergelijking met voorgaande jaren en met de andere Vlaamse provincies. Werken in Limburg is dus echt wel top!

Go for happy! Zoek én vind een (nieuwe) job in Limburg!

(kv) - Bron: Jobat Salariskompas 2023

22 mei 2023
Anderen bekeken ook