Vorige

1 van 150

Volgende
Volgend artikel:

Beoordeelt een robot binnenkort jouw sollicitatie?

Hoe studentenjobs verstandig op je cv zetten? 4 tips

28 juli 2020
cv met studentenjobs
Bij het opstellen van je eerste CV is het niet altijd even makkelijk om de ervaringen die je tijdens je studentenjobs hebt opgedaan op een duidelijke en relevante manier op je CV te vermelden. Toch kunnen ze interessant en de moeite waard zijn, omdat deze ervaringen ertoe bijgedragen hebben om een aantal skills en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Hieronder vier tips op een rij die je zullen helpen om de opgedane ervaring in je studentenjobs zo goed mogelijk naar voor te brengen in je cv, met dank aan staffing specialist Walters People.

1. Maak een selectie van de meest relevante studentenjobs

Wanneer je op je zestiende al startte als jobstudent, heb je ongetwijfeld tal van uiteenlopende studentenjobs gedaan. Toch is het niet noodzakelijk om ze ook állemaal in detail te vermelden op je CV. De beste cv's zijn net de duidelijkste en meest beknopte. Zo maak je je selectie optimaal:

  • Beperk je tot de studentenjobs waarbij je algemeen toepasbare vaardigheden hebt ontwikkeld zoals bijvoorbeeld: werken in een team, respecteren van deadlines, georganiseerd werken…
  • Geef de voorkeur aan studentenjobs die je gedurende een langere periode gedaan hebt: een studentenjob van een week biedt niet dezelfde toegevoegde waarde als een studentenjob die je gedurende enkele maanden hebt gedaan.

2. Kies de juiste functietitel

Beperk je niet tot het repetitief vermelden van ‘Studentenjob’ als functietitel. Een titel zoals ‘Verkoopsadviseur’ klinkt heel wat aantrekkelijker en professioneler dan ‘Verkoper’, hoewel de inhoud net hetzelfde is.

3. Zoek de juiste woorden om je takenpakket te omschrijven

Om de uitgevoerde taken zo goed mogelijk te omschrijven, kan je verstandig en professioneel omspringen met je woordkeuze. In plaats van te zeggen dat je "de telefoon en e-mails beantwoordde" of "de winkelrekken opvulde", kan je beter aantrekkelijke termen gebruiken zoals "administratie" of "merchandising".

4. Vermeld de vaardigheden en kwaliteiten die je opgedaan hebt

Aarzel niet om naast de omschrijving van je hoofdtaken ook aan te geven welke vaardigheden en kwaliteiten je tijdens deze studentenjobs ontwikkeld hebt. Recruiters hechten veel belang aan soft skills die de persoonlijkheid van kandidaten vormgeven.

Ervaring als ‘Verkoopadviseur’ kan er bijvoorbeeld voor gezorgd hebben dat je goede interpersoonlijke vaardigheden hebt ontwikkeld en een positieve en dynamische houding hebt leren aannemen. Als ‘Kassier(ster)’ heb je bijvoorbeeld geleerd om betrouwbaar en responsief te zijn. Ongeacht de functie waarvoor je solliciteert, probeer kwaliteiten naar voor te brengen waarvan je denkt dat ze in je toekomstige job van toepassing of nuttig zullen zijn.

(ss/kv) - Bron: Walters People

  • Jobs voor jobstudenten

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 13504 andere jobs