Hieronder vier tips op een rij die je zullen helpen om de opgedane ervaring in je studentenjobs zo goed mogelijk naar voor te brengen in je cv, met dank aan staffing specialist Walters People.
Wanneer je op je zestiende al startte als jobstudent, heb je ongetwijfeld tal van uiteenlopende studentenjobs gedaan. Toch is het niet noodzakelijk om ze ook állemaal in detail te vermelden op je CV. De beste cv's zijn net de duidelijkste en meest beknopte. Zo maak je je selectie optimaal:
Studentenjob FAQ: alles wat je moet weten
Beperk je niet tot het repetitief vermelden van ‘Studentenjob’ als functietitel. Een titel zoals ‘Verkoopsadviseur’ klinkt heel wat aantrekkelijker en professioneler dan ‘Verkoper’, hoewel de inhoud net hetzelfde is.
Om de uitgevoerde taken zo goed mogelijk te omschrijven, kan je verstandig en professioneel omspringen met je woordkeuze. In plaats van te zeggen dat je "de telefoon en e-mails beantwoordde" of "de winkelrekken opvulde", kan je beter aantrekkelijke termen gebruiken zoals "administratie" of "merchandising".
Aarzel niet om naast de omschrijving van je hoofdtaken ook aan te geven welke vaardigheden en kwaliteiten je tijdens deze studentenjobs ontwikkeld hebt. Recruiters hechten veel belang aan soft skills die de persoonlijkheid van kandidaten vormgeven.
Ervaring als ‘Verkoopadviseur’ kan er bijvoorbeeld voor gezorgd hebben dat je goede interpersoonlijke vaardigheden hebt ontwikkeld en een positieve en dynamische houding hebt leren aannemen. Als ‘Kassier(ster)’ heb je bijvoorbeeld geleerd om betrouwbaar en responsief te zijn. Ongeacht de functie waarvoor je solliciteert, probeer kwaliteiten naar voor te brengen waarvan je denkt dat ze in je toekomstige job van toepassing of nuttig zullen zijn.
Lees ook onze praktische e-gids: Klaar voor je eerste job! (pdf)
(ss/kv) - Bron: Walters People
28 juli 2020Naar schatting gaat deze zomer meer dan een half miljoen jobstudenten aan de slag. Dat is een recordaantal.
Bij Accent Jobs is het alle hens aan dek, want vandaag zoeken studenten én werkgevers volop naar elkaar. Hannelore Beel legt uit ...
Als jobstudent werken... kan dat zomaar? Zijn er voorwaarden? En hoeveel word je betaald? Op al deze (en op nog veel meer) vragen, geven we een antwoord!
Vroeger gebeurde het wel vaker dat een cv van meer dan één pagina verticaal geklasseerd werd. Die tijd is voorbij, maar wat is de ideale lengte?
Je wil een centje bijverdienen terwijl je aan het studeren bent. Hoeveel mag je verdienen zonder dat je belastingen of sociale bijdragen moet betalen?
In de zomer moet er iemand 'permanentie' houden op kantoor. Maar eigenlijk is hier niets te doen. Kunnen we niet beter sluiten?
Pestkoppen op het werk kunnen soms een echte pest zijn en hoezeer je ze ook wil mijden, je vindt ze echt overal… Hoe herken je ze en wat doe je eraan?
Voor heel wat klusjes kan het inschakelen van een wijk-werker een goede oplossing zijn. Toch is nog niet iedereen vertrouwd met wijk-werken.
Een goed idee hebben is leuk. Maar leuk alleen is niet genoeg. Je moet er ook wat mee doen. Eindig een brainstorm daarom altijd met het uitwerken van je ideeën.