Stress
Vorige

1 van 498

Volgende

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mijn collega’s niet stoor als ik gestresseerd ben?

20 januari 2009
Vele mensen presteren beter als ze onder druk staan, maar het kan inderdaad storend werken als je deze stress overdraagt naar andere mensen.

Er zijn verscheidene technieken die je kan toepassen om dit meer onder controle te krijgen. Eerst en vooral kan je aan je leidinggevende of zelfs aan je collega’s vragen om je onmiddellijk feedback te geven wanneer dit gedrag optreedt. Op deze manier kan je beter aanvoelen wat als storend wordt ervaren door de anderen en kan je je eigen gedrag en reacties analyseren. Wat drijft me ertoe om dit gedrag te stellen? Kan ik anders reageren?

Dagboek bijhouden

Aan de andere kant zijn er ook verschillende trainingen die je kan volgen in functie van de oorzaak van de stress, bijvoorbeeld timemanagement, omgaan met stresserende situaties … Je kan ook een soort dagboek bijhouden waarop je alle moeilijke momenten noteert en je reactie erbij schrijft. Door er op deze manier over na te denken, ontkracht je de situatie al voor een stuk.

Ook diep ademhalen of eventjes naar buiten gaan, kan helpen om de stress te kanaliseren en de dingen beter op een rijtje te zetten.

Met dank aan Ilse Claes, arbeidspsychologe en business group talent manager bij Tessenderlo Group.  

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook