Jobs met toekomst
Vorige

1 van 492

Volgende
Volgend artikel:

Dit zijn de 30 meest gezochte technici

Waarom jouw loon een knelpuntberoep is

Waarom jouw loon een knelpuntberoep is
De zoektocht naar personeelsmedewerkers voor loonadministratie verloopt steeds moeizamer. “Een ontzettend belangrijk, maar ondankbaar beroep.”

Officieel spreken we over de payroll advisor of de gespecialiseerde sectorspecifieke personeelsmedewerker. Dit profiel is werkzaam op een personeelsafdeling van een organisatie of in een sociaal secretariaat. Vooral bij die laatste blijkt het knelpunt het grootst.

Interesse in een job als payroll advisor? Bekijk het huidige vacatureaanbod!

Payroll-medewerkers moeten zowel de wetgeving als de eigenheid van een sector goed onder de knie hebben. De complexiteit van de job zorgt soms voor een groot verloop.

Volgens arbeidsbemiddelaar VDAB was de nood aan dit profiel de laatste jaren nog nooit zo hoog. Dat blijkt, als we kijken naar de voorbije vijf jaar, uit het aantal vacatures (dat stelselmatig stijgt) in combinatie met het aantal werkzoekenden voor deze functie (dat daalt).

Ook in andere landen is er een gelijkaardig tekort, stelt Eva Boschman, recruiter bij het Nederlandse Strictly People. “Vaak wordt alleen contact met zo’n salarisadministrateur opgenomen als er vragen of problemen zijn. Er zullen niet snel medewerkers aankloppen voor een compliment.”

Lees ook: 7 knelpuntberoepen die met geld te maken hebben

Noodzakelijk voor elk bedrijf

Volgens Boschman is payroll advisor of salarisadministrateur een ontzettend belangrijk, maar ondankbaar beroep. “Zonder de salarisadministrateur wordt het erg lastig medewerkers uit te betalen, en daarmee is de rol noodzakelijk voor elk bedrijf. Toch wordt dit niet vaak zo erkend. Salarisadministratie gebeurt achter de schermen.”

Om het beroep wat meer in de verf en in de bloemetjes te zetten verkiest de organisatie van Boschman de Salarisprofessional van het Jaar. “Want dit beroep verdient het om meer erkenning en waardering te krijgen.”

Verdien jij genoeg? Vergelijk je loon met dat van anderen dankzij het Jobat Salariskompas

(William Visterin)

15 maart 2023
  • Jobs voor salarisadministrateur
Anderen bekeken ook